xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Passager i lufthavnen, som blev indlagt på Hvidovre Hospital tidligere i dag, er testet negativ

Patienten, der ankom fra Kina via Helsinki i Finland til lufthavnen i Kastrup, fik taget en prøve ved indlæggelsen, som nu er testet negativ på laboratoriet på Statens Serum Institut.

07 FEB 2020

På Hvidovre Hospital blev passageren i morges modtaget på grund af mistanke om smitte med ny coronavirus. Det medfører blandt andet, at patienten bliver indlagt i isolation, og at det særligt trænede sundhedsfaglige personale derefter håndterer patienten efter de gængse retningslinjer på området for særligt smittefarlige sygdomme.

”Det er naturligvis glædeligt, at passageren fra Finland ikke er smittet. Det har været en håndtering, som har kørt helt efter bogen. Passageren blev observeret med symptomer ved ankomst til lufthavnen, og derefter transporteret til Hvidovre Hospital, som er det ene af de 2 hospitaler i Danmark, som har ekspertise til at håndtere patienter, som skal i isolation på grund af risiko for smitte” siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Med den negative test er der dermed endnu ingen smittede med ny coronavirus i Danmark og risikoen for at blive smittet i Danmark er lille. Dette gælder også i de danske lufthavne, og der er derfor ingen grund til at være bekymret som rejsende i lufthavnene

”Vi har heldigvis et gennemprøvet og effektivt beredskab. Og vi har øget vores information om ny coronavirus til rejsende og personale i de danske lufthavne. Og jeg kan betrygge de rejsende, der eventuelt har opholdt sig i lufthavnen i morges, da den smittemistænkte passager ankom, om, at de ikke behøver være bekymrede. Heldigvis smitter ny coronavirus kun, hvis man har været i direkte kontakt med en smittet. Ikke blot fordi man har opholdt sig i samme bygning”, forklarer Søren Brostrøm.

Informationsmateriale om ny coronavirus til lufthavne

sst.dk/coronavirus

 

This article in English