xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Fysisk aktivitet i naturen

Her kan du finde øvelser og lege der egner sig til brug i naturen

At bevæge sig i naturen kan give gode oplevelser, socialt samvær og styrke den mentale sundhed. Naturen giver mange muligheder for fysisk aktivitet. En gåtur i skoven eller i parken kan forbedre balance og kondition, og en rask gåtur kan få pulsen op.

Turen kan varieres på mange måder fx ved at anvende øvelser, der udnytter skovens terræn og parkens bænke eller ved at flytte indendørsøvelser ud i sollys og den friske luft, hvilket kan være motiverende og sjovt. Få inspiration og forslag til fysisk aktivitet, der får pulsen op og integrerer kognitiv træning i naturen ved at anvende øvelserne nedenfor.


Når man arbejder med de forskellige øvelser er det selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på både den fysiske og kognitive formåen hos de mennesker der udfører øvelserne. Fokuser på at det skal være sjovt og vær opmærksom på, hvis der er noget der gør ondt.

Se film med eksempler på træning

Opvarmning

Husk at varme op inden du går i gang med en øvelse

Katja Kofoed Villumsen, ergoterapeut, og Dorte Christensen, fysioterapeut, Demensenheden Faxe Kommune, viser hvordan en række af øvelserne kan gennemføres.

 

 

Johan Andersen, laver forskellige øvelser i skoven sammen med frivillig naturtræner Helle Hvidvang Hansen. Johan er 81 år og har Alzheimer sygdom.

 

I Faxe kommune, mødet et mandehold én gang om ugen i en spejderhytte i Faxe Kommune, hvor de laver forskellige aktiviteter, herunder træner naturfitness og sansestimuli.

Opdateret 06 JUL 2023