xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Mænds sundhed - en oversigt over mænds sundhedstilstand og en gennemgang af effektive forebyggelsesmetoder

25 NOV 2010

Rapporten er et led i Sundhedsstyrelsens projekt ”Tidlig opsporing af kronisk sygdom og risikofaktorer”. Ønsket med denne rapport er at sætte fokus på mænds sundhed i Danmark og belyse muligheder for at fremme mænds sundhed.

Rapporten henvender sig først og fremmest til kommunale og regionale sundhedsplanlæggere, praktikere og politikere, der på grundlag af de kommunale sundhedsprofiler skal fastlægge de kommende års forebyggende og sundhedsfremmende indsatser for borgerne.

Rapporten har to dele. Første del beskriver danske mænds sundhedstilstand og brug af sundhedsydelser, og inddrager sammenligninger med kvinder, hvor det er relevant. Som et supplement til den allerede eksisterende viden, forsøger nye analyser at belyse, om samlivsstatus og uddannelsesniveau kan forklare nogle af kønsforskellene i livsstil og brug af sundhedsvæsenet. I rapportens anden del gennemgås litteraturen for effektive metoder og indsatser til fremme af mænds sundhed. Der peges desuden på oplagte arenaer for konkrete interventioner.

Formater: