xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Etniske minoriteter i det danske sundhedsvæsen - En antologi

22 DEC 2010

I antologien præsenterer Sundhedsstyrelsen oplevelser og erfaringer med etniske minoriteter i sundhedsvæsenet ud fra både personalets og patientens perspektiv.

Hvis Sundhedslovens bud om let og lige adgang også skal gælde etniske minoriteter, er det afgørende at identificere de særlige udfordringer i minoritetspatienters møde med sundhedsvæsenet, og at vi finder relevante løsningsmodeller for indsatsen.

Antologien tager afsæt i fem regionale seminarer, som Sundhedsstyrelsen holdt i 2009 i samarbejde med regionerne. Seminarernes formål var at styrke kommuners og regioners indsats overfor etniske minoriteter. 

Publikationen er udarbejdet som en antologi med artikler fra nogle af de oplægsholdere, der deltog ved seminarerne samt enkelte øvrige forskere. Publikationen præsenterer forskellige oplevelser og erfaringer med etniske minoriteter i sundhedsvæsenet ud fra både personalets og patientens perspektiv.

Der sættes fokus på udfordringerne i forbindelse med kulturmødet og på, hvor arbejdet med etniske minoriteters sundhed befinder sig og bevæger sig hen. Alle artiklerne er udtryk for forfatternes egne erfaringer og vurderinger. Målgruppen for antologien er alle, der beskæftiger sig med etniske minoriteter enten som praktikere, forskere, planlæggere eller beslutningstagere, og som vil opdatere deres viden eller lade sig inspirere af udvalgte aktiviteter – primært med udgangspunkt i det regionale sundhedsvæsen.

Ansatte i sundhedsvæsenet oplever ofte etniske minoriteter som en særligt udfordrende patientgruppe. Det skyldes blandt andet kulturbestemte sygdomsmønstre, forskellige sygdomsopfattelser samt de sproglige og kulturelle barrierer, der kan opstå i mødet mellem sundhedspersonalet og patienten med anden etnisk baggrund.

Elektronisk udgave