xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundheds­personalet får retningslinje om det nye coronavirus

Siden december 2019 er der fundet flere tilfælde af svær lungebetændelse og dødsfald i den kinesiske storby Wuhan, som er forårsaget af en ny coronavirus. Sundhedsstyrelsens vurdering er, at der er meget lille sandsynlighed for, at sygdommen kommer til Danmark. Hvis der skulle komme enkelte personer til Danmark med mistanke om sygdommen, er der udsendt retningslinjer for, hvordan de danske sundhedsmyndigheder og sundhedsvæsenet skal håndtere det.

23 JAN 2020

Sundhedsstyrelsen sendte den 15. januar information til sundhedspersonale om den nye coronavirus. Den information er nu samlet i en ny retningslinje til sundhedspersonale og andre, der kan blive involveret, hvis der er mistanke om den nye coronavirus (nCoV) hos en person, der er vendt hjem fra de berørte områder. Samtidig er der samlet en række informationer til borgere, der giver svar på de spørgsmål, der kan være, fx hvad man skal gøre, hvis man skal ud at rejse. 

”Vores vurdering er, at der er meget lille sandsynlighed for, at der kommer en person med sygdommen til Danmark. Skulle det ske, er vores beredskab på plads, og alle ved, hvad de skal gøre. Vi har et rigtig godt beredskab i Danmark, og det bygger disse retningslinjer på, og præciserer samtidig, hvad der er særligt for denne nye coronavirus”, siger læge Ane Just Ohrt. 

De nye retningslinjer indeholder dels information om, hvornår der kan være risiko for, at en person er smittet med coronavirus, og hvordan patienten skal håndteres dels hos lægen og på sygehuset.

Retningslinjen informerer også om, at sundhedspersonalet har anmeldelsespligt, hvis de mistænker, at der er tale om den nye coronavirus. 

Sundhedsstyrelsen følger situationen tæt, og følger de overordnede retningslinjer som kommer fra WHO og EU. Sundhedsstyrelsen er i kontakt med de øvrige europæiske lande og holder øje med deres tiltag på området. 

Sundhedsstyrelsen holder på mandag et informationsmøde i den nationale epidemigruppe, som samles ved udbrud af større internationale epidemier.

Sundhedsstyrelsens information om den nye coronavirus (nCoV)

Information på Statens Serum Instituts hjemmeside om coronavirusudbruddet


This article in English: The Danish health care staff receive guidance on the new corona virus