xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Reglerne om maksimale ventetider blev overtrådt 6 gange i oktober

Regionerne har for oktober 2019 indberettet 6 overtrædelser af reglerne om maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom.

02 DEC 2019

Reglerne om de maksimale ventetider er ikke overholdt:

  • 2 gange i Region Hovedstaden
  • 4 gange i Region Nordjylland

I Region Hovedstaden blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i 2 tilfælde i oktober 2019. Patienterne ventede henholdsvis 2 og 6 dage længere, end reglerne tillader. Den ene overtrædelse skyldes en menneskelig fejl, mens den anden overtrædelse skyldes en procedurefejl. 

Reglerne om de maksimale ventetider blev ikke overholdt i fire tilfælde i Region Nordjylland. Patienterne ventede mellem 1 og 9 dage længere, end reglerne tillader. Regionen har oplyst, at de involverede afdelinger har gennemgået overtrædelserne med henblik på at undgå lignende tilfælde fremover.

Ekstra indberetninger for perioden april 2016 til april 2019

Region Syddanmark har i november 2019 indberettet 11 ekstra overtrædelser for perioden april 2016 til april 2019. Overtrædelserne vedrører patienter, der var henvist til behandling for deres kræftsygdom. Patienterne ventede mellem 4 og 19 dage længere, end reglerne tillader. Overtrædelserne skyldes mangelfuld koordination mellem afdelinger. Regionen har opdaget overtrædelserne, da de omlagde de interne arbejdsgange. Regionen har indført overvågning af de patientforløb på den gældende afdeling, som er omfattet af bekendtgørelsen, for at undgå lignende tilfælde fremover.

Om de maksimale ventetider

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. marts 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om deres overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. De indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen, om de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider hos de konkrete patienter, der er blevet henvist til at blive udredt og behandlet for kræft samt visse hjertesygdomme.