xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Webinar om vaccinationsindsatser i udsatte områder

Sundhedsstyrelsen afholdt et webinar for aktører i kommuner, regioner, civilsamfundsorganisationer og andre, der ville have viden om, hvordan lokale indsatser kan øge vaccinationstilslutningen og skabe mere lighed i vaccination.

Vaccination mod COVID-19 er afgørende for at sikre et lavt smittetryk og spiller en vigtig rolle i genåbningen af Danmark. Vi ser generelt en høj vaccinationstilslutning på tværs af Danmark, men de fleste kommuner har alligevel områder, hvor der ikke er så mange der er vaccinerede.

En række kommuner og regioner har etableret lokale indsatser i områder med lav vaccinationstilslutning, her har der været særligt fokus på at nå ud til borgere, der har svært ved at finde, forstå og handle på informationer om vaccination.

Med afsæt i bl.a. de erfaringer inviterede Sundhedsstyrelsen til et webinar, der satte fokus hvordan man kan igangsætte lokale indsatser i samarbejde mellem kommune, region og civilsamfund.

Webinaret var finansieret af Sundhedsstyrelsen og deltagelse var derfor gratis.

Læs pjecen: Styrket indsats for lighed i vaccinationstilslutning

Hvem kunne deltage?

Webinaret var for aktører i kommuner, regioner og andre organisationer, der arbejder med lokale vaccinationsindsatser og som ønsker at høre mere om erfaringer, der kan blive relevante for den videre vaccinationsdækning for epidemikontrol.

Program

Tidspunkt Programpunkt
9.30 - 9.40 Velkomst v./Niels Sandø, chef for Forebyggelse og Ulighed i Sundhedsstyrelsen
9.40 - 10.00 Erfaringer med lokale indsatser og inddragelse af civilsamfundsorganisationer v./ Esbjerg Kommune
10.00 - 10.45 Erfaringer fra pilotprojekt om ekstra vaccinationsindsats og mobilisering af borgere i Gellerupparken v./Aarhus Kommune
10.45 - 10.50
Kort pause til at hente kaffe
10.50 - 11.10
Brug af data til lokale indsatser og Sundhedsstyrelsens anbefalinger om tiltag for at skabe lighed i vaccinationsdækningen v./Sundhedsstyrelsen
11.10 - 11.15
Afrunding og tak for i dag

Gense webinaret

Webinaret blev afholdt i Zoom og blev optaget. Du kan se eller gense webinaret her:

 

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Christina Ross cher@sst.dk.