xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nyt månedsblad ser på behandling af forstoppelse og andre hyppige lidelser hos børn og unge

Månedsblad for Rationel Farmakoterapi beskriver i dette nummer behandlingsmuligheder for forstoppelse, høfeber, nat-inkontinens og akne hos børn og unge i almen praksis.

14 NOV 2022

Forstoppelse, høfeber, akne og at tisse i sengen er velkendte ting hos børn og unge i Danmark og behandles typisk af læger i almen praksis. Lægemidler til at behandle de nævnte lidelser var i perioden 2019-2021 på top 25 over de mest anvendte lægemidler blandt børn og unge i alderen 0-17 år.

”At være forstoppet, have høfeber eller have en af de andre lidelser kan umiddelbart opfattes som nogle lette lidelser i forhold til mange andre problemer, men de kan have en stor indvirkning på livskvaliteten for både barnet eller den unge og dermed også deres familier. Derfor er det lidelser, som læger i almen praksis ofte får spørgsmål om og skal behandle”, siger Solveig Forberg, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Hvert af de fire områder er kort beskrevet med forslag til behandling, ikke-farmakologiske tiltag og letlæselige oversigter over lægemidler.

”Vi håber, at vi med månedsbladet kan hjælpe den alment praktiserende læge med at give et overblik over hvilke nye og kendte muligheder, der er for behandling af disse tilstande, og hvornår barnet eller den unge patient bør henvises til en specialist”, siger Solveig Forberg.

Behandling af forstoppelse, høfeber, natinkontinens og akne hos børn og unge