xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Flere teenagere bliver vaccineret

I denne uge giver statusrapporten en status på tilslutningen til både 1. stik og 3. stik mod covid-19.

17 DEC 2021

I juni blev de 12-15-årige inviteret til vaccination, og siden da har mange familier taget imod tilbuddet om at lade deres barn vaccinere. Indtil fornylig er tilslutningen skredet langsommere frem end for de ældre aldersgrupper. Det har dog ændret sig på det sidste, og denne uges statusrapport viser, at de yngste teenagere nu tager imod det 1. stik i langt større antal.

I starten af oktober havde lidt over halvdelen af de 12-årige taget imod deres 1. stik. Nu er det næsten tre ud af fire 12-årige, der er i gang med deres vaccinationsforløb. Blandt de 14-årige er 8 ud af 10 nu i gang med deres forløb.

”Vaccinerne er vores bedste værktøj til at dæmme op for den udbredte smitte blandt børnene. Jeg er derfor meget glad for at se, at der blandt de store børn og teenagere er stadigt flere, der tager imod tilbuddet,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

”Om lidt er det jul, og vi går ind i en tid, hvor børn, forældre og bedsteforældre i højere grad end ellers mødes på kryds og tværs. Er børnene vaccineret, kan vi forebygge, at smitte spreder sig til andre familiemedlemmer, som kan få et sværere sygdomsforløb på grund af høj alder eller anden sygdom. Det er derfor et godt tidspunkt at tage imod tilbuddet til ens barn, hvis man ikke allerede har gjort det,” fortsætter hun.

Der er mange muligheder for at blive vaccineret for både børn og voksne, i de regionale og private vaccinationscentre, hos mange praktiserende læger samt i nogle apoteker. På Sundhedsstyrelsens Danmarkskort kan man finde det nærmeste sted, der tilbyder vaccination.

Statusrapport

Her kan du blive vaccineret

Vaccination af 12-15 årige

Antal vaccinerede personer

 

Udgivet 17. december 2021 kl. 11.02, redigeret 17. decemher 2021 kl. 11.18