Engelsk

Hvordan skaber man det gode måltid for ældre borgere?

Hvordan kan plejepersonalet hjælpe med at gøre ældres måltider mere værdige? Hvordan kan alder og sygdom påvirke, hvordan man spiser og drikker? Og hvordan sikrer man, at ældre har en god mundhygiejne? Det kan du blive klogere på, når Videnscenter for værdig ældrepleje inviterer til temadage om ”Det gode måltid – ældre borgeres forudsætninger for deltagelse”.

29 MAR 2019

Hvordan kan plejepersonalet hjælpe med at gøre ældres måltider mere værdige? Hvordan kan alder og sygdom påvirke, hvordan man spiser og drikker? Og hvordan sikrer man, at ældre har en god mundhygiejne?

Det kan du blive klogere på, når Videnscenter for værdig ældrepleje inviterer til temadage om ”Det gode måltid – ældre borgeres forudsætninger for deltagelse”. De foregår den 10., 15. og 16. maj. 

Temadagene fokuserer på ældre menneskers forudsætninger for at kunne spise og drikke og ikke mindst på, hvordan plejepersonalet i hjemmeplejen og plejeboliger kan fremme ældres oplevelse af at få et godt måltid på en værdig måde. 

Deltagere på temadagene får viden om betydningen af siddestillinger og input til, hvordan de kan hjælpe ældre med at spise og med at bibeholde en god tandpleje. Det er alt sammen elementer, som er med til at skabe et værdigt måltid, og som sikrer, at ældre kan spise og drikke på en hensigtsmæssig og sikker måde. 

”Alder og sygdom kan have betydning for ens evne til at spise og drikke, og det kan have en stor indflydelse på ens livskvalitet. Derfor har vi på temadagene fokus på, hvordan man som medarbejder i ældreplejen kan skabe et værdigt måltid for ældre,” fortæller enhedschef Mads Biering la Cour. 

Temadagene er målrettet de medarbejdere i ældreplejen, der ønsker inspiration og viden om arbejdet med ældre menneskers forudsætninger for deltagelse i måltidet. 

Det endelige program lanceres på Videnscentrets hjemmeside.

Praktisk information

Temadagene bliver afholdt på følgende steder og tidspunkter:

Korsør
10. maj 2019
Comwell Korsør
Ørnumvej 6
4220 Korsør

Viborg
15. maj 2019
Golf Hotel Viborg
Hans Tausens Alle 2
8800 Viborg

Esbjerg
16. maj 2019
Danhostel Esbjerg
Gl Vardevej 80
6700 Esbjerg

Det er gratis at deltage. Der er begrænset antal pladser så det er ”først til mølle”.

Tilmelding foregår elektronisk. Der er tilmeldingsfrist d. 1. maj kl. 12.00.