xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Webinar: Værd at vide om pårørende

Enheden for ældre og demens holder webinar om pårørende i ældreplejen. Se webinaret her.

Vi stiller skarpt på pårørendes forskellighed, deres forskellige viden, erfaringer og muligheder for at samarbejde. Herunder en refleksion over, hvorfor samarbejdet bliver bedre, når man møder dem, der hvor de er.

Webinaret er for dig, der er optaget af at styrke det gode samarbejde med pårørende, hvad enten det er i hjemmeplejen eller på plejecenter, og er både for dig, der møder de pårørende i dit arbejde i ældreplejen, og dig, der har brug for at blive klogere på, hvem du udvikler initiativer til.

Webinaret er det første af en række, hvor Sundhedsstyrelsen hen over foråret 2022 sætter fokus på forskellige temaer inden for pårørendeområdet i regi af projektet ’Det gode pårørende samarbejde’. På webinarerne vil du opleve en god blanding af vidensdeling, gode case eksempler, undervisning, interviews og faglige oplæg. Læs mere her

Tilmeld dig webinaret: Værd at vide om de pårørende

Program

  • Velkomst ved Sundhedsstyrelsen
  • Pårørendes forhandlinger. Oplæg ved Eva Hoffmann, ph.d. studerende og lektor fra UC Syd
  • Pårørende - en belastet ressource. Interview med Marie Lenstrup, formand for Pårørende i Danmark
  • Præsentation af resten af foredragsrækken og tak for denne gang ved Sundhedsstyrelsen

Ph.d. studerende og lektor på sygeplejerskeuddannelsen UC SYD, Eva Hoffmann, vil i sit oplæg særligt sætte fokus på pårørendes forhandlinger med de sundhedsprofessionelle. Hun stiller skarpt på pårørendes forskellige forudsætninger for at indgå i disse forhandlinger samt på den ulighed, der kan opstå, når nogle ældre har forhandlings-stærke pårørende og andre ikke har.

Formand for foreningen Pårørende i Danmark, Marie Lenstrup, vil fortælle om de pårørende, som hun møder i sit arbejde. Hun vil både fokusere på de oplevelser, som pårørende deler, og det der adskiller dem fra hinanden. Hun vil desuden stille skarpt på, hvordan pårørende gerne vil inddrages – eller måske helst ikke vil inddrages – i plejen af deres nærtstående.

Præsentationer fra dagen

Hvem er den pårørende

Pårørendes forhandlinger