xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
English

Hvis du er syg eller smittet

Det vigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med ny coronavirus er, at du går i selvisolation og sørger for at blive testet, hvis du bliver syg. Et andet vigtigt redskab er kontaktopsporing af nære kontakter til smittede personer.

Symptomer som hoste og nys øger risikoen for at smitte andre. Derfor skal personer med symptomer gå i selvisolation, så snart de mærker symptomer.

Det er mest sandsynligt, at du bliver smittet af en person, der har symptomer på COVID-19 og som fx hoster og nyser. Det er derfor, at personer med symptomer skal gå i selvisolation, så snart de mærker symptomerne.

Du kan dog godt være smittet uden at have symptomer, og stadig risikere at smitte andre. Du kan smitte i perioden frem til, at du får symptomer, men også selvom du aldrig udvikler nogen symptomer overhovedet. Det er derfor, at det er så vigtigt, at vi får identificeret de personer, som måske er smittet uden, at de selv er klar over det, så de også kan gå i selvisolation.

Nære kontakter

Hvis du har været tæt på en person som er smittet med ny coronavirus i den periode, hvor vedkommende var smitsom, er der risiko for, at du selv er blevet smittet. Hvis det er tilfældet, er du dét vi kalder en ”nær kontakt”, og så skal du testes og isoleres, hvis du er smittet, så du ikke når at smitte andre.

Læs mere om kontaktopsporing og nære kontakter

Opdateret 26 AUG 2020