xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Nære kontakter

Hvis du har været i nær kontakt med en smittet person, er du i høj risiko for at være blevet smittet. Det er derfor vigtigt, at du går i selvisolation og bliver testet for at forebygge, at du smitter andre, hvis det viser sig, at du er smittet. På den måde er du med til at bryde smittekæderne effektivt.

Som nær kontakt kan du ikke vide, om du er smittet, før du er blevet testet. Derfor skal du opføre dig som om, at du er smittet ved at gøre følgende:

  1. Gå i selvisolation 
  2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  3. Sørg for at blive testet to gange
Som nær kontakt skal du sørge for at blive testet to gange:
  • Første test skal tages tidligst 4 dage efter, at du sidst var i nær kontakt med den smittede person.
  • Anden test skal tages 2 dage efter den første test. Det er vigtigt at få taget anden test, selvom den første test var negativ, for at være sikker på at du ikke er smittet. 

I særlige tilfælde skal du som nær kontakt testes på andre dage end på 4. og 6. dagen efter, du sidst var tæt på den smittede person. Det kan være, hvis du løbende er udsat for smitte, hvis du fx passer et barn som er smittet. Ring til Coronaopsporing på tlf. 70 20 02 33 (tast 2) for mere information eller læs mere i pjecen

Til dig, der er nær kontakt, til en person, der er smittet med ny coronavirus

For at bestille tid til test, skal du kontakte Coronaopsporing. Når du ringer til Coronaopsporing, bliver du prioriteret som nær kontakt. På den måde får du hurtigere tid til test, og får mulighed for at bestille de to tests samtidigt. 
  1. Ring til 70 20 02 33 (tast 2) for at få rådgivning – samtidig får du et ID-nummer, som du skal bruge for at få en henvisning til dine to tests.
  2. Ring til 32 32 05 11 (tast 2) for at få henvisning til de to tests. Når du ringer til Coronaopsporing bliver du prioriteret som nær kontakt. 
  3. Herefter går du ind på coronaprover.dk og bestiller tid til de to tests. 

Hvis din første test er negativ, behøver du ikke længere være hjemme i selvisolation. Det er vigtigt, at du også får taget den anden test for at være sikker på, at du ikke er smittet. 

Se materialerne

Til dig, der er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus (pjece)

Vigtigt at vide, hvis du er nær kontakt (kort pjece)

Opsporing og håndtering af nære kontakter (retningslinje)

Bliv klogere på det at være 'nær kontakt' (6 film)

Opdateret 24 NOV 2020