xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Håndtering af COVID-19: Arbejdsgiveres og personales ansvar for at hindre smittespredning i sundheds- og ældresektoren samt i indsatser for socialt udsatte

Denne skrivelse beskriver det ansvar, der påhviler arbejdsgivere og medarbejdere på hospitaler, plejecentre, sociale botilbud mv. for at hindre smittespredning med COVID-19.

ANBEFALINGER OG RETNINGSLINJER 06 APR 2020

13. oktober 2020: Retningslinjen er forældet og under opdatering 

Alle arbejdsgivere og personale på sundheds- og ældreområdet og i indsatser for socialt udsatte, der har direkte kontakt med patienter/borgere, er omfattet af skrivelsen.

Skrivelsen er en revision af og erstatter Sundhedsstyrelsens skrivelse til Danske Regioner, regionerne og KL af 13. marts 2020: ”Personale og arbejdsgiveres ansvar i sundheds- og ældresektoren for at hindre smittespredning med COVID-19”.

Nyt i forbindelse med aktuel version (6. april 2020)

Teksten er revideret væsentligt, bl.a. omfatter den nu også indsatser for socialt udsatte og titlen er derfor også ændret. Desuden er følgende omkring arbejdsgiveres og ledelses ansvar udspecificeret:

  • Ansvar for at sikre, at personale er bekendt med relevante retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen
  • Ansvar for at sikre identificering af patienter/borgere med mistanke om COVID-19
  • Ansvar for at sikre isolation af patienter/borgere med mistanke om COVID-19
  • Ansvar for at sikre tilgængelighed af og instruktion i brug af værnemidler
  • Ansvar for at sikre forsvarlige generelle hygiejniske forhold
  • Ansvar for at sikre, at personale med mulig COVID-19 ikke opholder sig på arbejdspladsen

Desuden er det specificeret, hvor ledelsen kan få yderligere vejledning. Personale har ansvar for at udvise opmærksomhed på symptomer på COVID-19 og undlade at møde på arbejde/forlade arbejdspladsen hvis dette opstår.

Nyt i forbindelse med version 31. marts 2020 :Teksten er revideret væsentligt, bl.a. omfatter den nu også indsatser for socialt udsatte og titlen er ændret. 

Retningslinjen blev udgivet første gang den 14. marts 2020

 

Hvis det ikke er den senest version af retningslinjerne, du får, kan du forsøge at trykke CTRL+F5, når du har dokumentet åbent eller rydde din browserhistorik


Se alle materialer om coronavirus/COVID-19