xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Fysisk aktivitet i foreningen

Her kan du finde øvelser og lege der egner sig til brug i foreningen

I en forening er det muligt at være fysisk aktiv på mange forskellige måder. Mange mennesker med demens har tidligere dyrket idræt i en forening. Det kan de godt fortsætte med eller begynde på igen.

Den enkelte kan være fysisk aktiv med individuel idræt eller holdidræt. Trænere kan sætte rammen for og igangsætte fysisk aktivitet kombineret med kognitiv træning, evt. med hjælp fra social- og sundhedsfagligt personale, frivillige, venner eller pårørende.

Øvelserne herunder er tænkt som inspiration og forslag til trænere, der i forvejen står for træningstilbud i foreninger. De kan udvikle nye aktivitetstilbud eller supplere eksisterende aktivitetstilbud med øvelser, som får pulsen op og samtidig indeholder kognitiv træning.

 

Når man arbejder med de forskellige øvelser er det selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på både den fysiske og kognitive formåen hos de mennesker der udfører øvelserne. Fokuser på at det skal være sjovt og vær opmærksom på, hvis der er noget der gør ondt.

Se film med eksempler på træning

Katja Kofoed Villumsen, ergoterapeut, og Dorte Christensen, fysioterapeut, Demensenheden Faxe Kommune, viser hvordan en række af øvelserne i eget hjem kan gennemføres:

Opvarmning

Husk at varme op inden du går i gang med en øvelse

 

Keglebold

 

Du kan se en film fra Skensved Fitnessforening nedenfor.

 

 

Opdateret 06 JUL 2023