Mad- og måltidsvaner hos småbørn
Litteraturgennemgang
Litteraturreviewet, som er udført for Sundhedsstyrelsen, skal opfylde følgende formål:
- At klarlægge i hvilket omfang den eksisterende samfundsvidenskabelige forskning belyser mad-og måltidsvaner hos småbørn i danske familier med kort uddannelsesbaggrund og blandt familier bosiddende i Danmark med anden etnisk baggrund end dansk.
- At analysere og sammenfatte de eksisterende forskningsresultater om mad- og måltidsvaner hos småbørn, der tilhører ovennævnte befolkningsgrupper.
Rapporten er udarbejdet i 2019 i forbindelse med puljen ”Gode mad- og måltidsvaner i familier med små børn”
180 sider
Mad- og måltidsvaner hos småbørn i danske familier med anden etnisk baggrund end dansk
Indhold
1. Udgangspunkter for reviewet
2. Danske forældre med kort uddannelse og deres småbørn
2.1 Befolkningsgruppens størrelse og sammensætning
2.2 Socioøkonomiske- og familieforhold
2.3 Sundhed i hverdagen
2.4 Familiens mad- og måltidsvaner
2.5 Småbørns overgangskost
3. Forældre med anden etnisk baggrund og deres småbørn
3.1 Befolkningsgruppens størrelse og sammensætning
3.2 Socioøkonomiske- og familieforhold
3.3 Sundhed i hverdagen
3.4 Familiens mad- og måltidsvaner
3.5 Småbørns overgangskost
4. Sammenligning og konklusioner
5. Referencer
Se desuden
Mad og spisning blandt småbørnsfamilier: forskningsresultater