Mad og spisning blandt småbørnsfamilier: forskningsresultater
Overblik over forskningsresultaterne fra nyere, dansk madsociologisk forskning
16 MAJ 2022
Denne rapport præsenterer forskning indenfor området madsociologi med fokus på småbørnsfamilier med etnisk minoritetsbaggrund i Danmark. Rapporten skal tjene som input
til Sundhedsstyrelsens arbejde med at udvikle sundhedsindsatsen målrettet etniske minoriteter i Danmark.
19 sider
Indhold
- Indledning
- Forskningens baggrund og formål
- Metoder og forskningsdesigns anvendt i de præsenterede studier
- Resultater
- Hvad betyder etnicitet i forhold til andre faktorer for valg af mad i småbørnsfamilier med etnisk minoritetsbaggrund?
- Hvad er forældrenes motivation og barrierer for at forandre spisepraksis?
- Hvilke kilder til viden om kost benyttes og hvilken rolle spiller sundhedsplejerskernes rådgivning
- Strategier for godt forældreskab i særligt sårbare familier med overvægtige børn
- Særlige bidrag fra den præsenterede forskning i forhold til tidligere forskning
- Litteraturliste