Den Nationale Kosthåndbog
Sundhedsstyrelsen har sammen med Fødevarestyrelsen og Kost & Ernæringsforbundet lavet Den Nationale Kosthåndbog. Den viser, hvordan man lever op til de officielle kostanbefalinger, når man laver mad til mange. Kosthåndbogen er rettet mod personer der enten har ansvaret for, eller arbejder med kosten.
VIDEN OG INSPIRATION 16 DEC 2016
Sundhedsstyrelsen har sammen med Fødevarestyrelsen og Kost & Ernæringsforbundet lavet Den Nationale Kosthåndbog. Den viser, hvordan man lever op til de officielle kostanbefalinger, når man laver mad til mange. Kosthåndbogen er rettet mod personer der enten har ansvaret for, eller arbejder med kosten.
Kosthåndbogen er et digitalt opslagsværk: kosthåndbogen.dk
Versioner
Version 4 forventes af udkomme i 2026
Version 3: 2016. Materialet tager udgangspunkt i:
- Anbefalinger for den danske institutionskost. 5. udgave, 2015.
- Vejledning til læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sygehjælpere og kliniske diætister: Opsporing og behandling af patienter i ernæringsrisiko. Sundhedsstyrelsen 2008.
- De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2012.
- Sundhedsstyrelsens vejledning 2022, Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Version 2:
Version 1: 2005