xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hold 2 meters afstand når muligt og altid mindst 1 meter

Sundhedsstyrelsen har opdateret de smitteforebyggende anbefalinger. Alle skal fortsætte med at holde fast i de gode råd, for at holde smitten nede. Det er særligt vigtigt at undgå at være mange sammen og lufte ud. Når vi genåbner, kan det være svært at holde afstand, men man skal altid holde mindst 1 meters afstand, og når muligt, og når der er særlig risiko for smitte, 2 meters afstand til hinanden. Det fremgår af nye opdaterede anbefalinger til, hvordan vi forebygger smitte fra COVID-19.

16 APR 2021

Selvom det går godt, er COVID-19-epidemien er ikke ovre endnu, og det er fortsat vigtigt at holde fast i de kendte anbefalinger om ikke at se for mange, holde afstand, god håndhygiejne, hoste i ærmet og så videre. Sundhedsstyrelsen har ændret på rækkefølgen af de gode råd, da der er komme ny viden om at udluftning og luftskifte har stor betydning for reducering af risikoen for smitte. 

”Vi er blevet klogere på, at dråbesmitte har større betydning for smitte fra person til person end kontaktsmitte fra overflader og ting, som mange personer rører ved. Derfor skal man have stort fokus på ikke at være sammen med for mange, at holde afstand og at lufte ud. De forskellige anbefalinger supplerer naturligvis hinanden, og det er råd som vi skal holde fast i,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst.

Grundet den gode kontrol med epidemien er det nu muligt at gå tilbage til den anbefaling om afstand, som var gældende i begyndelsen af epidemien, nemlig altid at holde mindst en meters afstand til andre, og når det er muligt 2 meter. Ved sang, råb, fysisk anstrengelse og i andre situationer, hvor der er øget risiko for smittespredning, anbefales det fortsat at holde mindst 2 meters afstand. Desuden anbefales personer, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, også til at holde mindst to meters afstand til andre.

De opdaterede anbefalinger bygger på ny viden om COVID-19, revidering af internationale anbefalinger og aktuelle risikovurderinger, samt danske og udenlandske erfaringer med tiltag til at forebygge smitte.

COVID-19: Forebyggelse af smittespredning

Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd

  • Hold 2 meters afstand når muligt og altid mindst 1 meter. Undgå håndtryk, kys og kram.
  • Hvis du får symptomer så bliv hjemme og bliv testet
  • Luft ud og skab gennemtræk og undgå at være for mange sammen
  • Host og nys i ærmet
  • Husk at vaske hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved.