xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

I denne uge starter vi med at vaccinere de ældste over 85 år over hele landet

I denne uge får vi to sendinger vacciner fra Moderna, som vi vil bruge til at vaccinere de allerældste i gruppe 3, som endnu ikke har fået tilbud om vaccination. De vacciner vi får fra BioNTech/Pfizer i denne uge skal vi bruge til at færdigvaccinere dem, der fik første stik i starten af året.

03 FEB 2021

Denne uges leverancer fra BioNTech/Pfizer betyder, at alle de, der fik første stik omkring årsskiftet, nu kan få 2. stik, og dermed bliver færdigvaccineret. Desværre er der fortsat ikke vacciner nok til første stik til alle dem, der allerede er blevet inviteret til at blive vaccineret, bortset fra de allerældste i gruppe 3.

”Det er naturligvis frustrerende, hvis man har modtaget sin invitation, at man så skal opleve, at man ikke kan bestille tid til at blive vaccineret. Vi kan kun opfordre til, at man væbner sig med tålmodighed. Vaccinerne er på vej, men desværre ikke i det tempo, vi kunne ønske os” siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Til gengæld vil vi nu igangsætte vaccinationstilbud til de allerældste i gruppe 3, dvs. personer der er 85 år eller ældre, og som ikke allerede er blevet vaccineret i gruppe 1 eller 2. I denne uge modtager Danmark to sendinger vacciner fra Moderna. Begge sendinger prioriterer Sundhedsstyrelsen til netop målgruppe 3. De første vacciner kommer tirsdag og bliver sendt direkte til Region Nordjylland, som vil kunne vaccinere cirka 2.500 personer. Den anden sending, som er noget større, forventer vi kommer torsdag, og den vil blive fordelt til de øvrige fire regioner, der kan vaccinere cirka 6.500 personer i alt

”Jeg er virkelig glad for, at vi nu kan komme videre med at vaccinere de allerældste over hele landet. Knap halvdelen af de ældre på 90 år eller ældre er allerede blevet vaccineret første gang, men det er kun hver ottende af de ældre mellem 80 og 89 år. Vores prioritering ligger fast: Vi skal beskytte de mest sårbare, og det er først og fremmest vores ældre medborgere”, siger Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen vil opdatere ’Vaccinationskalenderen’, så man løbende kan følge med i den samlede udrulning af vaccinationsprogrammet.

Se vaccinationskalenderen

Se brev til regionerne

Se statusrapport


Uge 5: hvor mange doser, hvordan bliver de fordelt?

I uge 5 modtager Statens Serum Institut i alt 56.160 doser Comirnaty®, hvoraf 53.820 doser er til anvendelse i Danmark.


Alle doserne forventes anvendt til vaccination med 2. stik. Det drejer sig om personer i plejebolig mv. (gruppe 1), ældre, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem (gruppe 2), personer i særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19 (gruppe 5) samt frontpersonale i sundheds- og ældresektoren i særligt øget risiko for smitte med COVID-19, eller som varetager en kritisk funktion (gruppe 4).


Danmark modtager også i to omgange i alt 19.200 doser af COVID-19 Vaccine Moderna®, som leveres til Region Nordjylland i starten af uge 5 og til de øvrige regioner sidst på ugen. Alle vaccinerne bruges på førstegangsvaccination af personer, som er 85 år og ældre.