xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Den person, der søndag aften blev indlagt på et hospital i Belgien, er testet negativ for ny coronavirus

Udenrigsministeriet har stået for planlægning og koordinering af den assisterede hjemrejse, som danskere og dansk-kinesere i Hubei-provinsen er blevet tilbudt. I alt 15 personer har taget imod tilbuddet, fire kom hjem fredag nat, og 10 personer kom hjem natten til mandag. Een en person måtte tilbringe natten i Bruxelles, da vedkommende blev undersøgt for smitte med ny coronavirus. Personen er nu undersøgt og testet negativ for ny coronavirus.

04 FEB 2020

Den rejsende fra Hubei-provinsen havde snue ved ankomst til Belgien, hvor passagerne skulle skifte fly. Her blev alle undersøgt, og vurderingen på baggrund af undersøgelsen var, at den ene af de i alt 11 passagerer skulle testes for mulig smitte med ny coronavirus, før vedkommende kunne få lov at rejse hjem til Danmark.

Den rejsende har derfor tilbragt natten på et hospital i Belgien, og det belgiske sundhedspersonale har mandag gennemført test for den ny type coronavirus.

”Det er en god nyhed, at testen ikke viste smitte med ny coronavirus, og at vedkommende snart kan komme hjem til Danmark”, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Myndighederne er i gang med at planlægge hjemrejse til Danmark for den hjemrejsende fra Belgien.

Udenrigsministeriet har i øvrigt skærpet sin rejsevejledning, og fraråder nu rejser til hele Kina på nær Hongkong og Macao samt Taiwan:

Rejsevejledning - Kina

Læs Sundhedsstyrelsens netop opdaterede information om ny coronavirus:

sst.dk/coronavirus