xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Gode mad- og måltidsvaner i familier med små børn

 

Mad og måltider er en vigtig del af hverdagen for familier med små børn. Her på siden kan du finde opskrifter og inspiration til sunde madpakker, mellemmåltider og tilbehør, du selv kan lave.

I travle børnefamilier er det rart, at madlavningen er så nem som muligt. Derfor kan du her finde mad, der er let at lave og som indeholder ingredienser, der kan købes i helt almindelige butikker. Du kan også finde opskrifter, der kommer fra forskellige madkulturer.  

Vi har gjort det nemt at følge opskrifterne. Opskriftskortene viser, hvad du skal bruge, og film og fotos viser, hvordan du gør.

Materialet er udarbejdet af CEFO, Center for Forældreskab, for Sundhedsstyrelsen. Under opskrifterne er der en vejledning til sundhedsplejersker om, hvordan materialet kan bruges i rådgivningen af familier.

Inspiration til forældre

Her finder du forskellige opskrifter på mad, du selv kan lave. Der er også inspiration til madpakker, mellemmåltider og tilbehør. Hver opskrift har et opskriftskort eller en video, så du kan se, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.

I menuen ”Børn og mad” kan du se små film, der handler om nogle af de ting omkring børn, mad og spisning, der kan være svære for alle familier.


Til sundhedsprofessionelle: Redskaber til sundhedsplejen

Se tilbud i mad- og måltidsvaner, pædagogiske forudsætninger og læs om, hvordan sundhedsplejen kan omsætte disse med digitale illustrative redskaber, som forældrene kan bruge.

Workshops om Gode mad- og måltidsvaner

I samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Center for Forældreskab (CEFO) arrangerer VIA University College 7 workshops rundt i Danmark, hvor materialet vil blive præsenteret for sundhedsplejersker og ledere i sundhedsplejen.