xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hygiejne og miljø i dagtilbud

Hygiejne er ekstra vigtigt, når mange børn er samlet i vuggestuer, børnehaver, skolefritidsordninger eller andre typer institutioner. Sundhedsstyrelsen har udgivet materialer, der kan understøtte personalets arbejde med en god hygiejne.

Sundhedsstyrelsens Håndbog om hygiejne og miljø i dagtilbud (2019 og revideret i 2023) er skrevet til alle medarbejdere tilknyttet dagtilbudsområdet og samler Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området.

Håndbogen er rettet mod sundhedsplejersker og pædagoger i kommuner og fokuserer alene på Sundhedsstyrelsens ansvarsområde, nemlig hygiejnens og miljøets betydning for barnets sundhed og trivsel.

Håndbogen erstatter ”Hygiejne i daginstitutioner – Anbefalinger om forebyggelse og sundhedsfremme for børn inden for hygiejne, miljø og sikkerhed” (2013).

Sammen med håndbogen udgiver Sundhedsstyrelsen tre små film om håndvask med børn, om korrekt hygiejne på puslepladsen og om hygiejne ved bleskift. Desuden er der udarbejdet grafisk materiale, der kan printes, lamineres og hænges op i institutionen, samt FAQ ark, der opdateres.

Håndbog om hygiejne og miljø i dagtilbud

Film om hygiejne

Film om hygiejne i dagtilbud

Se desuden

Se desuden de særskilte materialer om soveseler og solbeskyttelse:

Anvendelse af soveseler i dagtilbud

Om solbeskyttelse i dagtilbud

 

Opdateret 10 JAN 2024