xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sådan håndterer vi de personer, der i aften ankommer fra Hubei-provinsen

I aften ankommer tredje hold fra Hubei til Danmark. Beredskabet er klar til at modtage dem.

09 FEB 2020

”Vi har arbejdet meget tæt sammen med Udenrigsministeriet, Forsvaret og de præhospitale beredskaber fra Region Hovedstaden og Region Syddanmark, for at vi kan modtage de hjemvendte i Danmark under forsvarlige forhold. Både på rejsen og ved ankomsten vil de hjemrejsende løbende blive informeret, og de vil også løbende bliver vurderet for, om de har risiko for at være coronasmittet, så vi kan vejlede og iværksætte relevante foranstaltninger”, siger direktør Søren Brostrøm. 

De kinesiske myndigheder har i tråd med anbefalingerne fra WHO iværksat screening af personer, som rejser ud af Kina, så personer, der er syge af coronasmitte, ikke forlader landet. 

Samtidig kan der undervejs på hjemrejsen også være screeninger, både ombord på fly og i de lande, hvor de rejsende mellemlander.  På det sidste stykke af rejsen bliver de hjemrejsende ledsaget af en læge fra det danske Forsvar, som foretager lægefaglig vurdering af hver enkelt, både før de stiger ombord på det danske fly, og før de lander i Danmark. 

”De personer, vi modtager i aften, har været på en lang rejse, og vi skal selvfølgelig sørge for, at de bliver godt modtaget. Vi forventer ikke, at de er i stor risiko for at være smittet, men fordi de ankommer direkte fra Hubei-provinsen, så tager vi selvfølgelig alle forholdsregler. Vi er klar ved modtagelsen med et stærkt beredskab, også hvis der mod forventning skulle være syge blandt de hjemkomne”, siger Søren Brostrøm.

To overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed vil være tilstede ved ankomsten og lave en konkret risikovurdering med henblik på, om der skal aftales to ugers hjemmekarantæne. En medarbejder fra Statens Serum Institut vil også være tilstede og tilbyde alle de hjemkomne at blive undersøgt for coronavirus. 

Se Sundhedsstyrelsens information om ny coronavirus