xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Patient indlagt på Aarhus Universitets­­hospital, Skejby undersøges for smitte med ny coronavirus

Infektionsmedicinsk afdeling på Skejby har her til aften modtaget en patient med feber og hoste. Patienten blev indlagt fra hjemmet og direkte på en særlig højisolationsstue. Efter undersøgelsen på sygehuset fastholdes mistanke om at patienten er smittet med ny coronavirus. Patienten vil derfor forblive indlagt i højisolation, og der er samtidig sendt prøve fra patienten til undersøgelse på Statens Serum Institut, hvor der forventes svar i nat.

28 JAN 2020

Lægerne på Skejby følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af ny coronavirus. Patienten vil derfor forblive i højisolation, indtil ny coronavirus afkræftes på testen ved Statens Serum Institut. Såfremt testen er positiv, vil patienten selvfølgelig forblive i højisolation, hvor patienten samtidig vil modtage behandling for sin sygdom.

Patienten er indlagt på en særlig isolationsstue med undertryksventilation på Infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Hospital. Personalet på afdelingen har særlige værnemidler (beskyttelsesdragter m.v.) og har særlig træning i håndtering af patienter med muligt smitte med særligt farlige sygdomme som f.eks. ny corona, således at personalet ikke selv har risiko for at blive smittet.

De øvrige patienter, besøgende og medarbejdere på hospitalet er ikke udsat for smittefare.

Sundhedsstyrelsen er i løbende kontakt med afdelingen. Sundhedsstyrelsen følger sagen tæt og kommer med en ny udmelding, når svaret foreligger.

Yderligere information om ny coronavirus