xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Hvordan skal skoler og daginstitutioner håndtere tilfælde af COVID-19?

Sundhedsstyrelsen udgiver i dag informationsmateriale til dagtilbud og skoler om, hvordan de skal forholde sig ved tilfælde af COVID-19. Informationsmaterialet er også relevant for fx fritidsklubber og sportsaktiviteter.

29 MAJ 2020

Skoler, daginstitutioner og aktivitetstilbud har i denne tid et stort fokus på at forebygge smittespredning med ny coronavirus/COVID-19. Der kan dog stadig forekomme situationer, hvor børn, elever eller medarbejdere bliver smittet med COVID-19, og hvor der skal tages hånd om en eventuel spredning.

Sundhedsstyrelsen har i et nyt materiale beskrevet, hvordan skoler og institutioner skal håndtere smitte og bryde smittekæder.

”I vores nye informationsmateriale kommer vi med nogle overordnede anbefalinger til, hvad man skal gøre, når et enkelt barn eller en enkelt medarbejder er smittet, samt i de tilfælde hvor flere børn eller medarbejdere bliver testet positiv for COVID-19. Vi håber, at materialerne er en hjælp til ledelsen og kan øge trygheden hos medarbejdere og forældre med information om, hvordan man skal håndtere et eventuelt smitteudbrud,” fortæller konstitueret centerchef i Sundhedsstyrelsen Dan Brun Petersen.

Informationsmaterialet definerer, hvilke børn og medarbejdere der skal kategoriseres som nære kontakter til personer med COVID-19, og hvornår de nære kontakter skal blive hjemme og blive testet for COVID-19. Betegnelsen ”nær kontakt” vil i udgangspunkt dække et lille antal børn og medarbejdere, som enten har haft direkte fysisk kontakt eller har leget sammen på under en meters afstand over længere tid.

Håndtering af smitteudbrud

Tilfælde med enkelte smittede i en gruppe, som har være meget eller tæt sammen, er ikke i sig selv nok til at udgøre et smitteudbrud. Der er først tale om et smitteudbrud, hvis flere børn eller medarbejdere, som ikke har været i nær kontakt, bliver smittet. Hvis der er et smitteudbrud, er Sundhedsstyrelsens råd, at man udvider kredsen, der skal hjemsendes og testes.

”Hvor mange, man skal sende hjem, afhænger af det konkrete tilfælde. Vi anbefaler ikke, at man fx lukker en hel skole eller institution, fordi enkelte børn eller medarbejdere er smittet, da smitten kan være sket andre steder. I materialet kan man finde information om, hvordan man nærmere afgrænser udbruddet” siger Dan Brun Petersen.  

Udover informationsmaterialet har Sundhedsstyrelsen udarbejdet information til forældre, som daginstitutioner eller skoler kan udlevere, hvis der er tilfælde af COVID-19 blandt børn eller medarbejdere.

Informationsmateriale til skoler, dagtilbud og andre tilbud til børn og unge

Informationspjece til forældre