xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Information om influenzavaccination til sundheds- og plejepersonale

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at sundheds- og plejepersonale bliver vaccineret mod influenza.

Sundheds- og plejepersonale tilbydes vaccination mod influenza både for at beskytte personalet mod influenza, men også for at beskytte borgerne og patienterne, som kan være i øget risiko for et alvorligt forløb med influenza, og for at understøtte modstandsdygtigheden i sundheds- og plejesektoren.

Sundhedsstyrelsens faglige gennemgang af dokumentationen har således vist, at influenzavaccination af sundheds- og plejepersonale forebygger influenzatilfælde hos personalet og mindsker risikoen for influenzalignende sygdom og død hos patienterne.

Du kan blive vaccineret fra den 1. oktober til 15. januar 2023.

Hjælp os med at sprede budskabet

Du har mulighed for at bidrage til, at flest mulige borgere og patienter i målgruppen bliver vaccineret mod influenza ved at gøre opmærksom på vaccinationstilbuddet i din daglige kontakt med patienter og borgere.

Hvordan bliver jeg vaccineret?

Du kan blive vaccineret fra den 1. oktober. Sundheds- og plejepersonale vil ikke modtage en direkte invitation, og du skal derfor ikke afvente en invitation.

 

Du kan blive vaccineret forskellige steder, alt afhængigt af, hvor du bor, fx i vaccinationscentre og hos nogle almen praktiserende læger og apoteker. Nogle steder kræver tidsbestilling direkte hos dem. Andre steder kan du møde op uden tidsbestilling.

Få et overblik over vaccinationsstederne og mulighederne her

 

Hvis du vil vaccineres i et regionalt vaccinationscenter, skal du bestille tid på vacciner.dk. Det gør du ved at logge på vacciner.dk og udfylde en tro- og love-erklæring på, at du er i målgruppen,
hvorefter du kan bestille tid til vaccination, når det passer dig bedst.

 

Hvis du er i tvivl, om du er i målgruppe for vaccination, kan du snakke med din arbejdsgiver. Der vil også være en guide på vacciner.dk, der kan vejlede dig.

 

Du kan få hjælp fra din region til at få viden om vaccinationstilbud nær dig, bestille tid i et vaccinationscenter eller til at ændre på din tidsbestilling. 
  • Region Hovedstaden: Tlf. 38 66 00 00
  • Region Sjælland: Tlf. 70 20 42 33
  • Region Syddanmark: Tlf. 99 44 07 17, tryk 1
  • Region Midtjylland: Tlf. 70 23 24 15
  • Region Nordjylland: Tlf. 97 64 84 63

 

Der kan være enkelte arbejdspladser, der tilbyder vaccination på arbejdspladsen til deres sundheds- og plejepersonale. Her vil din arbejdsplads oplyse dig, om de tilbyder mulighed for vaccination.

 

Opdateret 02 SEP 2022