xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Information om influenzavaccination til sundheds- og plejepersonale

Sundheds- og plejepersonale er blandt dem, der kan blive gratis vaccineret mod influenza, og det anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man benytter sig af. Herunder kan du læse mere om vaccinationstilbuddet til sundheds- og plejepersonale.

Influenzasæsonen står for døren. Igen i år kan personer, der er fyldt 65 år, borgere med kroniske sygdomme og andre i særlig risiko gratis blive vaccineret mod influenza. Tilbuddet gælder fra den 1. oktober 2020 og frem til 15. januar 2021, dog til 28. februar 2021 for immunsupprimerede og gravide i 2. og 3. trimester.

I år er influenzavaccination ekstra vigtigt, fordi influenza udgør en særlig risiko for mange af de samme mennesker, der også risikerer et kompliceret og alvorligt sygdomsforløb, hvis de får COVID-19. Bliver disse personer syge med begge sygdomme, kan sygdomsforløbet forværres betragteligt.

Sundheds- og plejepersonale tilbydes i år influenzavaccination

Set i lyset af den nuværende situation med COVID-19, tilbydes social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, læger og andet sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til personer i særlig risiko at blive vaccineret mod influenza. Både for at beskytte personalet mod influenza, men også for at beskytte borgerne og patienterne og for at understøtte modstandsdygtigheden i sundheds- og plejesektoren.

Det forventes, at vaccinationen kan finde sted på arbejdspladsen. Vaccination af sundheds- og plejepersonale skal registreres i Det Danske Vaccinationsregister i lighed med øvrige vaccinationer.

Information om vaccinen

Hvert år udvikles influenzavaccinen baseret på en vurdering fra Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Information om vaccinerne

Mere information om målgrupperne for det gratis tilbud om influenzavaccination

Mere detaljeret information om influenzavaccinationen finder du herunder:

Bekendtgørelsen om influenzavaccination

Vejledning i forbindelse med influenzavaccination

Vaccinationsdækningen i kommunerne opgjort af Statens Serum Institut

Information om influenzavaccination af gravide

Hjælp os med at sprede budskabet

Du har mulighed for at bidrage til, at flest mulige borgere og patienter i målgruppen bliver vaccineret mod influenza ved at gøre opmærksom på vaccinationstilbuddet i din daglige kontakt med patienter og borgere.

Sundhedsstyrelsen har lanceret en oplysningskampagne, der skal gøre borgerne opmærksomme på vaccinationstilbuddet.

Find materialer, du kan dele på din arbejdsplads

Opdateret 07 SEP 2020