xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Information om influenzavaccination til sundheds- og plejepersonale

Sundheds- og plejepersonale er blandt dem, der kan blive gratis vaccineret mod influenza, og det anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man benytter sig af. Herunder kan du læse mere om vaccinationstilbuddet til sundheds- og plejepersonale.

Influenzasæsonen står for døren. Igen i år kan personer, der er fyldt 65 år, borgere med kroniske sygdomme og andre i særlig risiko gratis blive vaccineret mod influenza. Tilbuddet gælder fra den 1. oktober 2022 og frem til 15. januar 2023, dog til 28. februar 2023 for immunsupprimerede og gravide i 2. og 3. trimester.

Sundheds- og plejepersonale tilbydes i år influenzavaccination

Set i lyset af den nuværende situation med covid-19, tilbydes social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, læger og andet sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til personer i særlig risiko at blive vaccineret mod influenza. Både for at beskytte personalet mod influenza, men også for at beskytte borgerne og patienterne og for at understøtte modstandsdygtigheden i sundheds- og plejesektoren.

Sundhedsstyrelsens faglige gennemgang af dokumentationen har således vist, at influenzavaccination af sundheds- og plejepersonale forebygger influenzatilfælde hos personalet og mindsker risikoen for influenzalignende sygdom og død hos patienterne. 

Hjælp os med at sprede budskabet

Du har mulighed for at bidrage til, at flest mulige borgere og patienter i målgruppen bliver vaccineret mod influenza ved at gøre opmærksom på vaccinationstilbuddet i din daglige kontakt med patienter og borgere.

Opdateret 21 JUN 2022