xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Tre nye præparatanmeldelser fra IRF

Bevespi Aerosphere® (formoterol/glycopyrronium)

Til behandling af KOL. Effekten målt som forbedring af lungefunktionen ved KOL er sammenlignelig med øvrige LABA/LAMA, og LAMA præparater, der indeholder tiotropium. Præparatet forbedrer ikke livskvaliteten hos patienter med KOL, hvilket er et overordnet mål for behandlingen af KOL. Bivirkningerne er sammenlignelige med øvrige LABA/LAMA præparater. På den nationale rekommandationsliste sidestilles Bevespi Aerosphere® med øvrige LABA/LAMA præparater, og kan overvejes til behandling af KOL ved utilstrækkelig effekt af LABA eller LAMA i monoterapi, eller patienter i GOLD gruppe D. Prisen er på niveau med markedsførte LABA/LAMA præparater. IRF vurderer, at Bevespi Aerosphere® har sammenlignelig effekt med øvrige LABA/LAMA-præparater.

Læs præparatanmeldelse

Duavive® (konjugeret østrogen/bazedoxifen)

Til behandling af hede-svedeture i overgangsalderen, hvor kombinationsbehandling med gestagen ikke er hensigtsmæssig. Effekten er sammenlignelig med eksisterende medicinsk behandling af gener i overgangsalderen blandt kvinder med en livmoder. For kvinder i overgangsalderen kan behandling med østrogenholdige lægemidler øge risikoen for bl.a. brystkræft. Der er endnu begrænset viden om, hvorvidt anvendelse af Duavive® kan øge risikoen for kræft i hormonfølsomme væv. Præparatet er dyrere end østrogen og gestagen i tabletform. IRF vurderer, at Duavive® har sammenlignelig effekt med eksisterende præparater, som dog i de fleste tilfælde kan bruges, hvis behandling med gestagen er hensigtsmæssig og tåles af kvinden.

Læs præparatanmeldelse

Intrarosa® (prasteron/dehydroepiandrosteron)

Til behandling af moderate til svære symptomer på tørhed i skeden (vulvovaginal atrofi) hos kvinder, der har været i overgangsalderen. Effekten på vulvovaginal atrofi er sammenlignelig med eksisterende præparater på markedet hvad angår reduktion af smerter ved samleje (dyspareuni). Langtidsbivirkningerne ved behandlingen er ikke velundersøgt. Præparatet skal bruges oftere end eksisterende præparater, og det er dyrere. IRF vurderer, at Intrarosa® har sammenlignelig effekt med eksisterende og billigere præparater.

Læs præparatanmeldelse

Opdateret 17 AUG 2020