xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
English

Overvågning af udredning og udvalgte behandlingsforløb på hjerteområdet - Opgørelse for 1. kvartal 2018

Med denne rapport udgiver Sundhedsstyrelsen Overvågning af udredning og udvalgte behandlingsforløb på hjerteområdet med afrapportering af 1. kvartal 2018.

09 JUL 2018

Overvågningen fokuserer på overholdelse af udredningsretten for alle patienter, som diagnosticeres med hjertesygdomme, samt på ventetider til invasiv diagnostik og behandling for udvalgte hjertesygdomme.

Endelig rapporteres det, hvorvidt regionerne overholder reglerne for maksimale ventetider for visse tilstande af iskæmiske hjertesygdomme. Sundhedsstyrelsen vil drøfte rapporten i Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet, og i Sundhedsstyrelsens udvalg for hjertesygdomme.

Sundhedsstyrelsen overvåger pr. 1. januar 2017 hjerteområdet ud fra en ny model, som erstatter den tidligere monitoreringsmodel på området. Hjerteområdet i Danmark er et område i udvikling, og et område, der er kendetegnet af en høj overlevelsesrate, som er blandt de bedste, set i et globalt perspektiv. Det ses fx i Dansk Hjerteregister, som blandt andet viser lav dødelighed og få komplikationer på hjerteområdet.