xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Kend din krop – når den ældes

Bogen indeholder nyttig viden om aldersforandringer i hele kroppen samt inspiration til, hvad man selv kan gøre for at forebygge, mindske eller kompensere for forandringerne.

16 AUG 2016

Kend din krop – når den ældes


Kroppen forandrer sig

Der er godt nyt om at blive gammel: Flere bliver ældre, får flere gode år og klarer sig selv højt op i årene. Livsfasen rummer mange ændringer, ikke mindst af kroppen. Måske går tingene lidt langsommere, og småknirkerier og skavanker bliver også en realitet, som de fleste før eller siden må leve med. Også risikoen for egentlige sygdomme stiger med alderen.

Det er baggrunden for ÆldreForums nye bog, som gennemgår aldersforandringer i hele kroppen, fra top til tå - også dem der ikke tales så meget om. Trivsel og mental sundhed omtales også. Der er desuden personlige beretninger om livet som ældre og beskrivelse af kvinders og mænds lidt forskellige måder at gribe aldersforandringer an på, samt nyttig viden om medikamenter. Endelig kan man læse om, hvad den nyeste aldringsforskning siger om det lange liv.

Viden og inspiration

Hensigten med bogen er ikke at komme med opskrifter på og gode råd om livet som ældre. Derimod videreformidler den med hjælp fra en række kompetente fagpersoner viden, som både kan forberede den enkelte på nogle af de forandringer, som hører alderen til, og desuden forklare og nedtone bekymringer for disse ændringer.

Intentionen er også at inspirere til, hvad man selv kan gøre for at forebygge, mindske eller kompensere for aldersforandringer. Samtidig viderebringes viden om ændringer og symptomer, der ikke bør slås hen som aldersforandringer, men derimod kræver et professionelt blik, fx fra egen læge.

Opslagsbog til ældre og andre interesserede

Bogen henvender sig først og fremmest til ældre, men også til pårørende til ældre, social- og sundhedspersonale, herunder forebyggende hjemmebesøgere og andre, der har kontakt til ældre.

Bogen er tænkt som en opslagsbog, og er derfor forsynet med en detaljeret indholdsfortegnelse, et register samt henvisninger til yderligere inspiration om de fleste emner.

Udgivet af ÆldreForum

ÆldreForum blev nedlagt med virkning fra 1. januar 2017

ÆldreForum var et uafhængigt, statsligt råd under Sundheds- og Ældreministeriet, som i 1996 blev nedsat for at følge og vurdere ældres vilkår i samfundet på alle ældrelivets områder.

ÆldreForum har udgivet en lang række publikationer med information, inspiration og debatskabende stof til en bred gruppe af modtagere, bl.a. ældre borgere, kommuner, regioner, ældreråd, ældreorganisationer, uddannelsesinstitutioner samt social- og sundhedspersonale på sygehuse, plejehjem, aktivitetscentre og i hjemmeplejen.

Udgivelser fra ÆldreForum er nu alene tilgængelige i elektronisk form.