xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Pårørende: Webinar sætter fokus på nyt redskab til samarbejde og inddragelse

Kom til webinar den 7. december og bliv introduceret til Sundhedsstyrelsens nye redskab, der skal understøtte den strategiske og daglige inddragelse af pårørende.

13 NOV 2023

Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen er mere end en tilfældig udveksling af høflighedsfraser mellem medarbejdere og pårørende. Det er et felt, der kalder på en fælles, strategisk indsats i den enkelte kommune eller hos den ikke-offentlige leverandør. 

Til det formål har Sundhedsstyrelsen udviklet et nyt redskab, der kan bruges til at skabe overblik over, prioritere i og sætte nye mål for samarbejdet med pårørende.

Kom i gang med at bruge redskabet 

På webinaret ”Sammen om det gode pårørendesamarbejde” vil du for første gang kunne se og høre om redskabet. På webinaret kan du bl.a. blive klogere på: 

  • Hvordan I kan bruge redskabet i jeres strategiske pårørendeindsats 
  • Hvordan I kan få strategiske indsatser i forhold til pårørendesamarbejdet til at hænge sammen med andre politikker og visioner på ældreområdet
  • Hvordan I kommer godt i gang med at udvikle samarbejdet med pårørende 
  • Hvordan I skaber gode involveringsprocesser med borgere, pårørende og medarbejdere i ældreplejen, når I vil styrke pårørendesamarbejdet
  • Hvordan kommuner, som allerede har afprøvet redskabet, har brugt det, og hvad deres gode råd er
  • Hvilke andre gode materialer Sundhedsstyrelsen har udviklet om samarbejdet med pårørende

Webinaret kan være med til at give jer et nuanceret blik på jeres eget udgangspunkt i forhold til pårørendesamarbejdet, koordinering i dagligdagen og muligheder/barrierer for at udvikle og styrke inddragelse af pårørende.

Målgruppe

Webinaret henvender sig særligt til dig, der er chef, leder eller konsulent i en kommune eller i en selvejende- eller privat organisation indenfor ældreplejen. Webinaret er også til dig, der er chef, leder, teamleder eller udviklingsansvarlig på plejehjem eller i hjemmeplejen. Andre interesserede er selvfølgelig meget velkomne. 

Tilmelding

Webinaret afholdes torsdag den 7.december fra klokken 13-14

Tilmeld dig webinaret

Fakta om Redskabet til det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen

Redskabet er blevet til på baggrund af workshops med medarbejdere og ledere fra kommunal- og privat ældrepleje samt konsulenter, forskere og pårørendevejledere. Redskabet bliver testet på workshops i fem kommuner af chefer, konsulenter og ledere fra ældreplejen fra hele landet i løbet af november måned 2023. 

Redskabet er er bygget op omkring fem fokusområder. I kan vælge at zoome ind på et eller flere fokusområder i jeres indsats for at styrke og udvikle samarbejdet med pårørende. 

Redskabet offentliggøres på Sundhedsstyrelsens hjemmeside den 27. november. 

Læs mere

Webinaret er en del af det større fokus på det gode pårørendesamarbejde, som Sundhedsstyrelsen har haft de sidste tre år. 

Se tidligere webinarer om pårørendesamarbejde

Læs mere om redskaber, viden og gode eksempler fra andre kommuner