xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny håndbog skal løfte rehabilitering på ældreområdet

Sundhedsstyrelsen udgiver en ny praksisnær håndbog om rehabilitering på ældreområdet, som bygger på erfaringer fra kommunerne og den nyeste viden på området. Husk også vores gratis webinar og workshops om håndbogen.

08 NOV 2023

Rehabilitering på ældreområdet er mere aktuelt end nogensinde før. Der bliver flere og flere ældre, og vi lever længere og med flere kroniske sygdomme. Det kan betyde, at vores funktionsevne bliver nedsat, hvilket kan føre til begrænsninger i vores hverdagsliv. Rehabilitering er en vej til, at flest muligt ældre har et meningsfyldt liv med størst mulig livskvalitet.

I dag udgiver Sundhedsstyrelsen ”Håndbog om rehabilitering på ældreområdet – viden, metoder og praksis” Håndbogen indeholder masser af viden, redskaber, tips og idéer til, hvordan I kan videreudvikle rehabiliteringsindsatsen hos jer. Håndbogen har et styrket fokus på rehabilitering som en personcentreret tilgang og introducerer en ny model for rehabilitering på ældreområdet. Den henvender sig til ledere, faglige tovholdere og konsulenter, der arbejder med rehabilitering på ældreområdet.

”Der er sket meget inden for rehabilitering på ældreområdet i de senere år. Kommunerne har høstet mange værdifulde erfaringer, og der er udkommet en ny hvidbog om rehabilitering med en revideret definition af rehabiliteringsbegrebet. Denne håndbog bygger videre på de nye erfaringer og den nye viden om rehabilitering. Ønsket med den er at målrette viden om rehabilitering til fremtidens ældrepleje – på en praksisnær måde,” udtaler sektionsleder Helle Stentoft Dalum fra enhed for Ældre og demens.

Håndbogen kan hjælpe jer med at:

  • Sætte faglig retning
  • Udvikle kvalitet
  • Sikre rammerne for det gode tværfaglige samarbejde
  • Sikre fælles ansvarlighed og klare roller i rehabiliteringen
  • Understøtte, at fagpersonalet har de rette kompetencer til at arbejde med rehabilitering i praksis.

I forbindelse med webinaret lancerer vi desuden en række praksisnære materialer, som er blevet udviklet til at supplere håndbogen.

Hent håndbogen

Workshop for dig, der vil arbejde med håndbogen i praksis

Vi afholder gratis workshops for dig, der ønsker at arbejde med håndbogen og materialerne i praksis, og som er faglig nøglemedarbejder fx udviklingsmedarbejder, udviklingskonsulent, projektleder eller leder i en kommune eller hos en privat leverandør. Workshopsne finder sted flere steder i landet. Tilmeld dig senest 10. november.

Læs mere og tilmeld dig workshop

Webinar med introduktion til håndbogen og praksisnære materialer

Vi præsenterer håndbogen og de praksisnære materialer på et gratis webinar torsdag d. 16. november kl. 12.30-14.00. Tilmeld dig webinaret senest d. 15. november.

Læs mere og tilmeld dig webinar