xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Kom på kursus i at arbejde med evidensbaseret medicin

Sundhedsstyrelsen har åbnet for tilmelding til et gratis endagskursus, der giver en introduktion til at arbejde med evidensbaseret medicin og evidensmetoden GRADE.

04 MAJ 2023

GRADE-metoden bliver brugt, når der udarbejdes nationale kliniske anbefalinger i Sundhedsstyrelsen. På kurset får du information om metoden og praktiske redskaber til at vurdere tiltroen til evidens.

”Kurset er rigtig relevant for dig, hvis du skal udarbejde kliniske anbefalinger, retningslinjer eller behandlingsvejledninger. Det giver både en god introduktion til metoden, hvad du skal være opmærksom undervejs, og hvordan den videnskabelig evidens kan omsættes til konkrete kliniske anbefalinger. Du får også en række eksempler på, hvordan vi bruger GRADE-tilgangen i vores arbejde med nationale kliniske anbefalinger,” fortæller Simon Tarp fra Sundhedsstyrelsen.

Kurset tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens metodehåndbog og består af en kombination af undervisning og praktiske øvelser. Du får blandt andet indsigt i:

  • hvordan du kan konkretisere en klinisk problemstilling,
  • hvad der skal til for at kunne lave en systematisk litteratursøgning,
  • hvordan du kan vurdere kvaliteten af videnskabelige studier

Kurset som er et endagskursus er målrettet arbejdsgruppedeltagere i Sundhedsstyrelsens Nationale Kliniske Anbefalinger (NKA), men er åbent for alle, som er interesserede i arbejdet med evidens baseret medicin og GRADE-metoden.

Tilmelding kan ske til NKRsekretariat@sst.dk

Læs mere om kurserne

Metodehåndbogen: Model for udarbejdelse af Nationale kliniske retningslinjer

Kursusdage

Fysiske kurser (5 timer), afholdes i Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 57

  • Tirsdag d. 12. september kl. 9.30 - kl. 15.00 - FULD BOOKET
  • Onsdag d. 27. september kl. 9.30 - kl. 15.00

Virtuelle kurser (3 timer)

  • Mandag d. 18. september kl. 12.00 - kl.15.00
  • Torsdag d. 21. september kl. 13.00 - kl. 16.00

Undervisere på kurserne er metodekonsulenterne Mina Nicole Händel samt Jeanett Friis Rohde og Anja Ussing fra Sundhedsstyrelsen, som alle har flere års både praktisk og teoretisk erfaring med GRADE-metoden og udvikling af evidensbaserede anbefalinger.

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Nyt på sundhedsområdet