xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny børnebog fortæller om bakterier, virus og god hygiejne

For at styrke smitteforebyggelsen udgiver Sundhedsstyrelsen bogen Baktusserne holder fest, der fortæller om god hygiejne i børnehøjde. Bogen sendes i denne uge ud til alle 0. klasser i Danmark for at minde om de gode hygiejnerutiner.

06 DEC 2021

Lige nu ses der flere smitteudbrud på skoler og i daginstitutioner med blandt andet RS-virus, COVID-19 og andre smitsomme sygdomme. God hygiejne er afgørende for at forebygge smitsomme sygdomme, og det er vigtigt, at vi fortsætter med de gode rutiner, som er blevet en fast del af hverdagen de seneste knapt to år.

Sundhedsstyrelsen sætter ind med en aktiv indsats målrettet børn, og i denne uge sender styrelsen børnebogen 'Baktusserne holder fest' ud til alle elever i 0. klasse. Sundhedsstyrelsen har sammen med forfatter Tine Kej skrevet en historie om fem tarvelige baktusser, der vil holde en rigtig klam fest for at smitte børnene i klassen. Det får børnene dog sat en stopper for gennem god hygiejne.

”Børn i alle aldre har taget virkelig flot imod vores gode råd, og håndvask og hosten i ærmet er blevet rutine for børn såvel som voksne. Med bogen fortæller vi i børnehøjde og på en sjov måde, hvorfor det er så vigtigt, at vi fortsætter med den gode håndhygiejne, udluftning og de andre hygiejneråd. Vi håber børn, lærere og forældre vil bruge bogen til at snakke om, hvad bakterier og virus er, og hvad vi selv kan gøre for at undgå at smitte hinanden,” siger enhedschef Eva Tolstrup Ziegler.

Bogen udsendes til samtlige danske grundskoler, hvor alle elever i 0. klasse modtager et eksemplar, de kan læse sammen med deres lærer og forældre.

De fem hygiejneråd er: 

  1. Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom
  2. Vask hænder ofte eller brug håndsprit
  3. Gør rent ofte, særligt overflader som mange rører ved. 
  4. Luft ud ofte og skab gennemtræk.
  5. Nys og host i ærmet. 

 

Se bogen 'Baktusserne holder fest'