xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nu kan du sende abstracts til den Nordiske Folkesundheds­konference i 2022

Den 13. Nordiske Folkesundhedskonference finder sted i Reykjavik, Island i juni 2022. Konferencen er relevant for alle, der arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, og det er lige nu muligt at sende abstracts ind samt tilmelde sig konferencen.

22 DEC 2021

Den næste Nordiske Folkesundhedskonference bliver holdt i Reykjavik, Island den 28.-30. juni 2022. Temaet for konferencen er “Health and wellbeing for all – heading for the future“.

Sundhedsstyrelsen vil gerne opfordre alle interesserede, der arbejder med forebyggelse og sundhedsfremme, og som gerne vil præsentere undersøgelser og forskningsprojekter på konferencen, til at sende et kort abstract senest den 12. januar.

Konferencen er en god lejlighed til at mødes og dele viden og erfaring og dyrke samarbejdsrelationer og netværk med fagpersoner fra de andre nordiske lande. Der vil også være rig mulighed for at sammenligne strategier og systemer inden for sundhedsfremme og forebyggelse.

”Der er mange ligheder mellem de nordiske lande både inden for sundhed, velfærd og uddannelse, og der er gode muligheder for, at vi kan lære af hinanden. Den seneste konference blev holdt i Aalborg med meget stor opbakning. Vi håber på, at rigtig mange vil bidrage med information om deres forskning og undersøgelser, så vi får et fagligt spændende program for konferencen,” siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

På konferencen vil der blive præsenteret succeser, gode erfaringer og forskningsbaseret viden fra de nordiske lande. Målet er, at deltagerne forlader konferencen med konkrete værktøjer, som de kan bruge i deres arbejde.

Konferencens tre overordnede temaer er:

  • Determinanter for sundhed og trivsel (Determinants of health and wellbeing)
  • Politikker inden for sundhedsfremme og forebyggelse (Policies within public health)
  • Datadrevet sundhedsfremme og forebyggelse (Data driven public health)

Konferencens program kommer blandt andet til at indeholde emner som: mentalt helbred, søvn, sundhedskompetence, covid-19, fysisk aktivitet og miljø.

Nordisk Folkesundhedskonference og den 10. europæiske konference om positiv psykologi overlapper hinanden en enkelt dag. Begge konferencer har fokus på at øge trivsel og livskvalitet gennem forskning og praksis, og deltagere får rabat, hvis de tilmelder sig begge konferencer.

Praktisk info

Vi opfordrer alle, der arbejder inden for sundhedsfremme og forebyggelse, til at indsende abstracts. Abstracts og tilmelding indsendes via hjemmesiden her. Abstracts skal være indsendt senest 31. januar.

Konferencen finder sted i Reykjavik, Island fra 28. til 30. juni. Den bliver holdt i den spektakulære koncert- og konferencesal, Harpa.

Tilmeldingen for deltagelse er åben og findes her.

Yderligere information om konferencen findes på konferencens hjemmeside.