xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Influenza­vaccinationerne er kommet godt fra start og revaccination mod COVID-19 skrider fortsat godt fremad

I denne uge giver statusrapporten en status på tilslutningen til både influenza- og COVID-19-vaccinationsprogrammerne.

08 OKT 2021

Den 1. oktober lød startskuddet til dette års sæson for influenzavaccination. Allerede fire dage efter programmet begyndte, var over 450.000 personer blevet vaccineret. Knap en tredjedel af alle på 65 år og derover er nu vaccineret. 

”Det er rigtig glædeligt, at så mange allerede i løbet af de første dage er blevet vaccineret. Det er afgørende for, at vi kan forebygge influenza, og det vil beskytte de mest sårbare og samtidig bidrage til  at undgå at overbelaste sundhedsvæsenet. Hvis man hører til dem, der kan få influenzavaccinen gratis,  vil jeg kraftigt opfordre til, at man går ned og bliver vaccineret i de kommende uger. På den måde kan man selv være med til at forebygge, at man bliver syg med influenza i år,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

For at sikre, at der er vacciner nok til personer i øget risiko, er vaccination mod influenza foreløbigt frem til den 22. oktober målrettet de særlige grupper, der er omfattet af det gratis vaccinationsprogram. Det gælder personer på 65 år og derover, gravide i 2. og 3. trimester, personer med udvalgte kroniske sygdomme, samt sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere.

Revaccination med 3. stik mod COVID-19 skrider godt fremad

I starten af september udkom Sundhedsstyrelsen med den første anbefaling om revaccination. Her en måned efter er mere end 9 ud af 10 plejehjemsbeboere revaccineret. Der er i denne uge konstateret det laveste antal nye smittede plejehjemsbeboere siden uge 27, og der ses et fald i antallet af nyindlagte over 80 år.

Statusrapporten viser samtidig, at revaccination af personer med et svært nedsat immunforsvar skrider lidt langsommere fremad. I den gruppe er knap 7 ud af 10 enten blevet revaccineret eller har booket tid til revaccination. Det lidt langsommere tempo kan skyldes, at borgere i den gruppe selv står for at booke tid og møde op på et vaccinationscenter til forskel fra plejehjemsbeboerne.

Sundhedsstyrelsen har også igangsat revaccination af borgere på 85 år og derover samt et tilbud om et ekstra stik til borgere, der er tidligere vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson. Tilslutningen til 3. stik for disse grupper vil også blive fulgt i fremtidige statusrapporter.

Se listen over, hvem der er omfattet af tilbuddet om gratis influenzavaccination

Se statusrapport nr. 25