xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hver 10. er nu begyndt på deres vaccination

Vaccinationen af målgruppe 7 er godt i gang, og det betyder, at over 10 procent af befolkningen nu er i gang med at blive vaccineret mod COVID-19.

26 MAR 2021

Sundhedsstyrelsen ser i denne uges statusrapport på vaccinationsindsatsen frem til den 22. marts 2021.

Der er nu 636.667 personer, der har fået første vaccinedosis (pr. 22. marts 2021), og det betyder, at 10,9 procent af befolkningen er påbegyndt vaccination. Vaccination af de ældste borgere skrider fortsat godt frem, og over 90 procent af alle over 85 år er i gang med deres vaccination. Det har samtidig gjort det muligt at starte på at invitere målgruppe 7, som er personer i aldersgruppen 80-84 år, til at bestille tid til vaccination.

Sundhedsstyrelsen åbnede for vaccination af målgruppe 7 i uge 11, og allerede nu har over halvdelen af målgruppen bestilt tid til vaccination eller er blevet vaccinerede.

”Det er rigtig positivt, at vi er kommet så langt i vaccinationen af de ældste personer i vores samfund, og at målgruppe 7 har været så hurtige til at blive vaccineret eller få booket tid til vaccination. Det er særlig vigtigt, at de bliver vaccinerede, fordi høj alder giver øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19,” siger direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Personer over 80 år har gennem hele pandemien haft størst risiko for at blive indlagt, hvis de har været smittet med COVID-19. Alderen på de patienter, der er indlagt med COVID-19, er begyndt at ændre sig. Nu er det 9 procent af patienterne, der er over 80 år, mens det var 28 procent for blot to måneder siden.

”Ændringen i alderssammensætningen blandt patienterne tyder på, at vaccinationsindsatsen virker. Vi ser faldende smitte og færre indlæggelser blandt de ældste i samfundet, og det gør, at udsigten til at begrænse alvorlig sygdom og dødsfald grundet i COVID-19 ser lysere ud, i takt med at vi får vaccineret endnu flere aldersgrupper,” siger Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen gør løbende status på vaccinationsindsatsen med ugentlige statusrapporter. Denne statusrapport er nummer 11 og beskriver perioden frem til 22. marts 2021.

Se statusrapport