xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Antallet af indlagte med COVID-19 falder, og sundhedsvæsenet vender gradvist tilbage til vanlig aktivitet

Antallet af indlagte patienter med COVID-19 er faldende på både medicinske og intensive sengepladser. I takt med det har sygehusene øget aktiviteten til patienter med andre sygdomme end COVID-19.

11 FEB 2021

Mens presset på landets sygehuse længe har været rigtig højt, har der igennem de sidste uger været et fald i antallet af nye patienter, der bliver indlagt med COVID-19. Der er i dag indlagt 357 patienter med COVID-19 på landets sygehuse. Det betyder, at det samlede antal indlagte patienter med COVID-19 nu er lavere, end da der var flest indlagte sidste forår. 

I takt med, at antallet af patienter indlagt med COVID-19 falder, kan man gradvist genoptage behandlinger, der har været udskudt. Det omfatter også de patienter, der fik udsat deres behandlinger op til og efter juleferien på grund af den ekstraordinære travlhed. 

”Vi har et imponerende robust sygehusvæsen, som igennem denne epidemi har vist, hvordan de lynhurtigt kan omstille sig til at håndtere kritiske situationer. Vi har nu over noget tid set et fald i antallet af indlæggelser med COVID-19, og selvom der stadig er et højt antal indlagte patienter med COVID-19, så er det nu på et niveau, hvor sygehusene begynder at kunne vende tilbage til vanlig aktivitet.  Det betyder heldigvis også, at patienter, som har ventet på at blive behandlet, nu kan komme til. Det gælder eksempelvis planlagte operationer mm.,” udtaler vicedirektør Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen er i tæt dialog med regionerne gennem COVID-19 Taskforce for Sygehuskapacitet, og her bliver udviklingen i antallet af smittede og indlagte med COVID-19 i de fem regioner fulgt tæt. Sundhedsvæsenet har ikke været lukket ned i forbindelse med håndteringen af de mange indlagte med COVID-19, og det er væsentligt, at man som patient for eksempel overholder de aftaler, man har på sygehuset.   

”Sundhedsvæsenet er åbent, og det er enormt vigtigt at søge læge, når man har brug for det. Der kan være nogen, der stadig holder sig tilbage, fordi de ikke vil belaste sundhedsvæsenet, og nogen kan måske også være bange for at blive smittet. Men man skal ikke holde sig tilbage – der er rigtig god styr på at forebygge smitte, og man er som patient velkommen i alle dele af vores sundhedsvæsen,” siger Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen opdaterer oversigten ’Sygehuskapacitet’, så man løbende kan følge med i udviklingen af antal indlagte patienter med COVID-19:

Sygehuskapacitet-COVID-19