xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Gode råd til unge om at forebygge COVID-19

Sundhedsstyrelsen har samlet en række gode råd til unge om, hvordan de kan være med til at forebygge smittespredning med ny coronavirus.

01 SEP 2020

Mange unge vender i disse dage tilbage til deres studier og hverdagen. Der er stadig udbrud af COVID-19 i Danmark, og derfor er det vigtigt, at unge fortsat gør sig umage med at hindre ny coronavirus i at sprede sig i Danmark. Ofte er det muligt at lave det meste af det, man gerne vil, bare på en lidt anden måde, samtidig med at man hindrer smitte med coronavirus.  

”Hvis unge holder fast i anbefalingerne, kan de stadig være sammen med vennerne, feste, date, have sex, træne og alt det andet de gerne vil. Det kan sagtens lade sig gøre, samtidig med at de forbygger smittespredning, men det kræver lidt ekstra overvejelser,” siger Niels Sandø, der er chef for Enhed for Forebyggelse i Sundhedsstyrelsen.

I den nye guide står der gode råd til unge om, hvordan de kan håndtere forskellige hverdagssituationer, så de beskytter sig selv og andre mod ny coronavirus, og også kan være til fest på en sikker måde.

Læs de gode råd her: 

Ung under COVID-19

Se desuden temasiden:

Særligt til unge