xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Gode råd til beskyttelse mod coronavirus/COVID-19 oversat til syv sprog

For at sikre at så mange borgere som muligt får råd og informationer om ny coronavirus/COVID-19, har Sundhedsstyrelsen fået oversat plakater med gode råd til hygiejne til engelsk, tyrkisk, polsk, tysk, farsi, arabisk og somali. Plakaterne må meget gerne printes, deles og hænges op, hvor de vil være til størst hjælp.

13 MAR 2020

Plakaterne opfordrer til, at man følger fem gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn

God hygiejne er den allerbedste måde at forebygge smitte med ny coronavirus. Det gælder ikke mindst hyppig håndvask. Vi håber på hjælp til at dele viden om god hygiejne, og vi har derfor fået lavet plakater med fem gode råd, som alle kan printe, dele og hænge op, hvor det er relevant.

Plakaterne er nu oversat til syv sprog for at nå bredere ud. Rådene gælder både derhjemme, når man er ude og også når man fx kører med offentlig transport,” fortæller chefkonsulent Maria Koch Aabel fra Sundhedsstyrelsen.

Smittespredning og forebyggelse

Coronavirus/COVID-19 er en luftvejsinfektion, som spreder sig via små dråber fra hoste og nys. Dråberne kan bl.a. overføres via håndtryk og berøring med overflader. Plakaterne og de fem råd om god hygiejne skal hjælpe borgerne til at beskytte sig selv og andre mod smitte.

Plakaterne er oversat til engelsk, tyrkisk, polsk, tysk, farsi, arabisk og somali og kan downloades og printes. Vi anbefaler, at de deles og hænges op på relevante steder

Se og hent materialet:

Plakat: "Ny coronavirus. Beskyt dig selv og andre"