xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Gode råd i forbindelse med ramadan

Ramadanen starter i denne uge. I den forbindelse er der udarbejdet informationsmaterialer med gode råd til, hvordan man kan minimere smitterisikoen med COVID-19 under ramadanen.

23 APR 2020

Den 23. april starter den muslimske fastemåned, ramadan. Under ramadanen samles mange muslimske familier normalt for at spise sammen efter solnedgang. Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens generelle råd om forebyggelse af smitte med COVID-19, har Styrelsen for International Rekruttering (SIRI) i samarbejde med Sundhedsstyrelsen udarbejdet gode råd til, hvordan man kan holde ramadan, samtidig med at man beskytter sig selv og hinanden mod COVID-19.

De gode råd er blevet udarbejdet med inddragelse af en række organisationer i det civile samfund, og rådene udgives på plakater, som ud over den danske version, er oversat til ni sprog: arabisk, engelsk, kurmanji, dari, tigrigna, tyrkisk, somali, farsi og urdu.

Foruden plakaterne er der også lavet en lille film med de gode råd. Filmen findes på dansk, arabisk, tyrkisk, farsi, urdu, somali og tigrinya.

Kommunerne og civilsamfundsorganisationerne hjælper med at dele både plakater og film, så informationerne når så mange som muligt.

Se film og plakater (18. maj 2020: Materialerne er udgået, da indholdet ikke længere er gældende)

På Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside findes mange flere oversatte materialer om forskellige emner relateret til COVID-19. Find dem samlet her: uim.dk/covid-19