xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Er medicin på vej ud - eller ind?

Der kommer mere og mere viden om, at medicin har en mindre plads i behandlingen af fx kroniske smerter og svær overvægt. Men hvornår skal lægemidler være en stor del af behandlingen – og hvor skal vi tænke mere i andre tiltag, som for eksempel fysisk træning, kostomlægning og patientuddannelse?

28 NOV 2018

Der kommer mere og mere viden om, at medicin har en mindre plads i behandlingen af fx kroniske smerter og svær overvægt. Men hvornår skal lægemidler være en stor del af behandlingen – og hvor skal vi tænke mere i andre tiltag, som for eksempel fysisk træning, kostomlægning og patientuddannelse? Det er emnet på IRF’s stormøde den 28. februar 2019.

Medicin fylder meget i behandlingen af mange sygdomme i dag, og nogle læger og patienter kan måske opfatte lægemidler som grundpillen i behandlingen. Men skal det være sådan? Og hvilken rolle bør medicin have fremover? 

”Vi ved fra vores indsats på smerteområdet, at medicin bør være en mindre del af behandlingen af kroniske smerter. I stedet for skal tiltag som at lære at mestre smerter have en større rolle. Derfor glæder vi os til at diskutere medicinens rolle i behandlingen på Stormødet.”, siger Marlene Øhrberg Krag, der er centerchef i Sundhedsstyrelsen. 

Stormødet bliver afholdt i Bella Centeret i København og byder på oplæg og debat med følgende bekræftede oplægsholdere: 

  • Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen
  • Anne Møller, praktiserende læge, ph.d., postdoc, Forskningsenheden for Almen Praksis, Københavns Universitet
  • Bente Klarlund Pedersen, læge, dr.med., professor og centerleder, Rigshospitalet
  • Steffen Thirstrup, direktør for NDA Regulatory Advisory Board og tidligere chef for IRF

 

Stormødet kommer rundt om spørgsmål som: 

  • Er vi gode nok til at inddrage andre behandlinger end medicin i behandlingen af sygdomme, og fungerer tilbuddene for alle?
  • For hvilke sygdomme bør medicin spille en mindre rolle, end den gør i dag, og hvordan får vi ændret det?
  • Hvilke lægemidler kan vi forvente os i fremtiden – og vil de ændre på, hvordan vi behandler sygdomme?
  • Hvad er forventningerne til medicinens rolle i behandlingen blandt læger og patienter – og kan vi gøre noget ved disse forventninger?

 

Om Stormødet

Stormødet er et årligt debatskabende arrangement, hvor et aktuelt og relevant tema inden for behandling med lægemidler bliver vendt og diskuteret af forskellige interessenter på sundheds- og lægemiddelområdet.

Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen arrangerer Stormødet.

Læs mere, og tilmeld dig Stormødet