xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Hvis din test er positiv for COVID-19

Hvis dit testsvar er positiv eller påvist, er du smittet med ny coronavirus. Du skal derfor fastholde eller straks gå i selvisolation for at undgå, at du smitter andre. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med.

Hvis din test er positiv, skal du - uanset om du har symptomer eller ej:

  1. Straks gå i selvisolation
  2. Være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  3. Sørge for opsporing af dine nære kontakter.

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus med en hurtigtest, skal du have taget en opfølgende PCR-test hurtigst muligt - helst samme dag eller senest dagen efter. PCR-testen kan be- eller afkræfte, at hurtigtesten har givet det rigtige svar. Den kan samtidig vise, om du er smittet med en mere smitsom virusvariant. 

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus, vil du modtage et brev i din e-Boks fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Desuden vil Coronaopsporing under Styrelsen for Patientsikkerhed kontakte dig inden for 24 timer og hjælpe dig med opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du kan have smittet. Du kan også selv ringe til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11

Brug et CE-mærket mundbind, hvis du undtagelsesvis er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, fx i forbindelse med at du skal på hospitalet. Husk, at du ikke skal tage offentlig transport.

Hvornår kan du ophæve din selvisolation?

 

Ved symptomer

 

Du regnes for smittefri og kan ophæve din selvisolation 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet. Du kan også ophæve din selvisolation efter 10 dages sygdom, hvis du føler dig betydeligt bedre og kun har milde restsymptomer, såsom tab af smags- og/eller lugtesans, let hoste, hovedpine, træthed m.v. Det kræver dog, at du forinden har været feberfri i 48 timer (uden brug af febernedsættende medicin, som fx paracetamol).

 

Ingen symptomer

 

Hvis du ikke har haft symptomer, kan du ophæve din selvisolation 7 dage efter, at din test blev taget.

Selvom du er vaccineret, er det stadig vigtigt, at du går i selvisolation, hvis du bliver testet positiv for ny coronavirus, og sørger for at opsporing af dine nære kontakter. Det skyldes, at vaccinerne ikke er 100 procent effektive, og der er derfor en lille risiko for, at man kan blive smittet og syg med COVID-19, selvom man er vaccineret.

Læs

Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus (pjece)

Vigtigt at vide, når du er testet positiv (kort version)

Hvad skal du gøre, hvis du tester positiv for ny coronavirus med en hurtigtest? (pjece)

Opdateret 10 SEP 2021