Engelsk

Sunde børn - til forældre med børn i alderen 0-2 år

'Sunde børn' er en håndbog til forældre til 0-2-årige, der indeholder råd og anbefalinger om det lille barns behov, udvikling og sundhed.

03 SEP 2019

Bogen er lige til at slå op i, når forældre har brug for et kvalificeret svar. Bogen giver også inspiration til, hvordan man kan afstemme forventningerne til hinanden som forældre, arbejde sammen og tage fælles beslutninger, der er gode for barnet og familien.

138 sider.

Sunde børn - til forældre med børn i alderen 0-2 år - pdf

Bogen kan købes i webshoppen hos Komiteen for Sundhedsoplysning

Udgave

22. udgave, februar 2019

Ændringer

22. udgave

 

21. udgave

Udsættelse for tobaksrøg giver øget risiko for sukkersyge og meningitis (ikke evidens for kolik og huller i tænderne). Visse typer legetøj er udgået, da de ikke kan anbefales til spædbørn: oppustede balloner og automatisk legetøj med lys og lyd. Modermælkserstatning med rismel er udgået.

20. udgave

I  20. udgave er det gjort enklere at orientere sig i en lettere tilgængelig tekst, struktur og oplysende fotos. 

Der er desuden redskaber til, hvordan parret kan afstemme forventningerne til hinanden i forældrerollen, arbejde sammen og tage fælles beslutninger, der er gode for både barnet og familien.

19. udgave

I denne udgave er der foretaget enkelte præciseringer. Derudover er miljøanbefalingerne revideret, og kapitlet Det syge barn er omskrevet.

18. udgave

Udover enkelte præciseringer indeholder denne udgave de nye anbefalinger om mælk og jern i barnets første leveår.