xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Indretning af plejecentre - for svage ældre og mennesker med demens

Planlægningsvejledning om indretning af plejecentre med fokus på farveplanlægning, belysning, skiltning, møblering, indretning af køkken og badeværelser, ”Smart Home teknologi” m.m.

28 OKT 2004
 
Indretning af plejecentre - for svage ældre og mennesker med demens

Når ældre mennesker begynder at svækkes, kan en tidlig indgriben og hjælp indenfor områderne mobilitet og syns- og høretab sandsynligvis reducere misforståelser og udfordrende opførsel. Reaktioner, som ofte er et resultat af frygt og forvirring, når man ikke længere er i stand til at se, høre eller bevæge sig frit omkring.

Den fysiske planlægning af et plejecenter med demensboliger kræver specialviden. Processen tager tid og bør involvere mange forskellige faggrupper, som hver især skal tage stilling til en række spørgsmål om, hvordan indretningen kan fungere bedst muligt for fremtidige brugere. Hvis indretningen er veldefineret og gennemtænkt fra starten, kan der skabes bedre omgivelser og mere tilfredsstillende oplevelser og rutiner, således at mange dyre forandringer senere kan undgås.

En ansvarsbevidst og engageret planlægning vil ikke kun resultere i velfungerende plejefaciliteter for beboere, hvoraf nogle lider af demens, men også i en indretning, som tilgodeser personale, familie og andre besøgende


 
Hent publikationen