Selvbetjening
Vi har samlet vores selvbetjeningsløsninger, så det er let for dig at finde den rigtige blanket eller formular
Selvbetjeningsløsninger
Anmeldelse af smitsomme sygdomme
Når børn eller voksne bliver syge af en smitsom sygdom, vil forskellige myndigheder blive inddraget, ved bestemte sygdomme. En del smitsomme sygdomme skal anmeldes til de relevante myndigheder. Det er læger og laboratorier, der har anmeldelsespligten.
Habilitet
Habilitetserklæringer udfyldes, hvis du skal arbejde for eller rådgive Sundhedsstyrelsen.
Rejseafregning
Du skal udfylde en rejse- og udlægsafregning, hvis du efter aftale skal have refunderet rejseudgifter eller udlæg i forbindelse med arbejde for Sundhedsstyrelsen.
Indberetning for hovedkursusledere på specialespecifikke kurser
Når de undervisere, som er tilknyttet specialespecifikke kurser, skal have refunderet deres rejseudgifter eller udlæg i forbindelse med arbejde for Sundhedsstyrelsen, skal hovedkursusleder udfylde en formular.
Indberetning for hovedkursusledere på specialespecifikke kurser
Klinisk basisuddannelse (KBU)
Dispensation for sygeplejersker, der arbejder som sundhedsplejersker
Kommuner kan søge Sundhedsstyrelsen om dispensation til at opgaver, der efter loven er henlagt til en sundhedsplejerske, kan varetages af en sygeplejerske.
Godkendelse som kiropraktor-tutor
For at opnå autorisation som kiropraktor skal man i turnus i et år. Turnustjenesten finder sted i en kiropraktorpraksis, hvor tutor er godkendt af Sundhedsstyrelsen.
Inspektorbesøg
Afdelinger, der tilbyder uddannelse til læger eller tandlæger, planlægges at få besøg hvert 4. år. Forud for besøget skal afdelingen udfylde en selvevalueringsrapport (link til beskrivelsen under opgaver). Evalueringsrapporten kan kun udfyldes ved brug af et direkte link, som man modtager på mail inden besøget.
Har du spørgsmål om inspektorbesøg kan du kontakte Evidens, uddannelse og beredskab i Sundhedsstyrelsens på telefon 72 22 78 84 eller e-mail uddannelse@sst.dk
Forhåndsgodkendelse i Europæisk Reference Netværk (ERN)
Enhver dansk sundhedstjenesteyder kan ansøge om at blive medlem af et europæisk netværk af referencecentre efter indhentning af en forhåndsgodkendelse fra Sundhedsstyrelsen.
Friplejeboliger
For at kunne etablere og drive friplejeboliger skal friplejeboligleverandørvirksomheder være certificeret af Sundhedsstyrelsen til at levere service.
Fritvalgsblanketten, hjemmehjælp og madservice
Private firmaer, der vil godkendes som leverandør af hjemmehjælp og madservice i kommunerne under fritvalgsordningen skal anvende Fritvalgsblanketten
Indberetning om behandling for stofmisbrug
I forbindelse med behandling af stofmisbrug har de relevante myndigheder, fagfolk eller behandlingsinstitutioner en række indberetningspligter.
Dosisovervågning (Persondosimetri)
Virksomheder skal tilmelde sig Sundhedsstyrelsens dosisovervågning, således at virksomheden efterfølgende kan til- og afmelde personer, som skal overvåges.
Kalibrering af dosimetre
Sundhedsstyrelsens standarddosimetrilaboratorium (SDL) udfører akkrediterede kalibreringer af dosimetre samt kontroller af monitorer.
Kontrol af miljødosimetre
Sundhedsstyrelsen tilbyder kontrol af miljødosimetre for at vurderer om instrumentets visning ligger inden for det forventede interval i forhold til værdien bestemt af laboratoriet.
Radioaktive kilder - åbne
Brug af åbne radioaktive kilder kræver enten underretning til Sundhedsstyrelsen eller tilladelse til brug givet af Sundhedsstyrelsen. Når anlægget ikke længere er i brug skal det afmeldes.
Radioaktive kilder - lukkede
Brug af lukkede radioaktive kilder kræver enten underretning til Sundhedsstyrelsen eller tilladelse til brug givet af Sundhedsstyrelsen. Når anlægget ikke længere er i brug skal det afmeldes. Overførsel og indkøb af lukkede strålekilder skal også registreres.
Strålepas
Strålepas er til arbejdstagere til brug ved arbejde på kontrollerede områder i udlandet, hvor arbejdstageren kan kategoriseres som stråleudsat arbejdstager i kategori A.
Strålingsgeneratorer
Brug af strålingsgeneratorer kræver enten underretning til Sundhedsstyrelsen eller tilladelse til brug givet af Sundhedsstyrelsen. Derudover skal strålingsgeneratorer registreres.
Bioaske - håndtering og opbevaring
Kraft- og fjernvarmeværker skal søge om tilladelse til at håndtere, opbevare og bortskaffe bioaske med forhøjet indhold af Cs-137 i asken.