xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundhedsfaglig ramme vedrørende 'Den sundhedsfaglige hjælp ved kønsidentitetsforhold'

Den sundhedsfaglige ramme er et supplement til den retslige vejledning, der beskriver den omhu og samvittighedsfuldhed, som sundhedspersoner skal udvise i forbindelse med sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold.

Hensigten med den sundhedsfaglige ramme er at beskrive de sundhedsfaglige opgaver, der er forbundet med at hjælpe med og understøtte den enkeltes kønsidentitet og kønsudtryk. Disse sundhedsfaglige opgaver inkluderer støtte og rådgivning, udredning og afklaring af kønsidentitetsspørgsmål samt eventuelt behandling med det formål at ændre kønskarakteristika.

Psykosocial støtte er desuden en naturlig del af den samlede sundhedsfaglige indsats. Den retslige vejledning og den sundhedsfaglige ramme dækker både behandlingen af børn og unge under 18 år og behandlingen af voksne.

Vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold

Revision af vejledning

Sundhedsstyrelsen igangsatte i 2023 en revision af den eksisterende vejledning.

 

Revisionen skal sikre, at vejledningen er retvisende i forhold til målgruppen og den eksisterende behandling, samt at den adresserer de spørgsmål, der kan forekomme i forbindelse med sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold.

 

I arbejdet inddrager Sundhedsstyrelsen bruger- og interesseorganisationer samt fagfolk.

 
Opdateret 21 DEC 2023