xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Godt i gang med seniorlivet

Kom godt i gang med seniorlivet med Sundhedsstyrelsens ti gode råd.

Overgangen fra arbejdsmarkedet til seniorlivet er en af livets store overgange. Du skal til at indrette en helt ny fase i livet, samtidig med at du har et langt livs erfaringer med dig. For de fleste går overgangen godt. Forskning peger dog på, at hvis du får overvejet en række ting i tide, kommer du bedre og hurtigere i gang med det seniorliv, som du ønsker. Det handler om at tage overgangen alvorligt, og indstille sig på at et nyt kapitel skal til at starte. 

Ud fra den eksisterende danske og internationale forskning på området, har Sundhedsstyrelsen udviklet ti gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du overvejer at forlade arbejdsmarkedet. Jo ældre vi er, des mere forskellige er vi også. Livet sætter på forskellig vis sine spor i os. Derfor findes der ikke en facitliste på den gode overgang. Vi har brug for forskellige ting, når vi skal omstille os til den nye livsfase. 

10 gode råd

Sundhedsstyrelsens ti gode råd skal inspirere til bedre overgange fra arbejdslivet og til gode, sunde og meningsfulde seniorliv.

  1. Forbered dig - ikke kun økonomisk
  2. Træf et aktivt valg
  3. Markér overgangen
  4. Skab gode vaner
  5. Vær aktiv
  6. Gør noget meningsfuldt
  7. Få dig en hverdagsrytme
  8. Husk de sociale relationer
  9. Læg forestillingerne om seniorer på hylden
  10. Skab plads til at have fri

Rådene er udviklet i samarbejde med aldringsforsker Aske Juul Lassen. I webinaret her på siden kan du høre mere om den viden, som ligger bag de ti gode råd.

Webinar om gode overgange til seniorlivet (25. november 2021)

 

Præsentation - om gode overgange til seniorlivet

Opdateret 20 SEP 2023