Engelsk

Strålingsgeneratorer

Alle strålingsgeneratorer skal registreres. For nogle typer strålingsgeneratorer kræves en tilladelse til brug, mens andre typer kun kræver en underretning.

Nye webformularer

Webformularerne er blevet opdateret i forbindelse med implementeringen af en ny registreringsdatabase hos SIS. Bemærk, at gamle hyperlinks ikke længere er aktive.

 
Brug af strålingsgeneratorer er reguleret af Sundhedsstyrelsen bekendtgørelse om ioniserende stråling og strålebeskyttelse (bek. 669/2019) og af bekendtgørelse om brug af strålingsgeneratorer (bek. 671/2019).

Læs bekendtgørelse (bek. 669/2019) på Retsinformation

Læs bekendtgørelse (bek. 671/2019) på Retsinformation

Ansøgning om tilladelse

Her kan du ansøge om tilladelse til brug af strålingsgeneratorer, eller om ændring af eksisterende tilladelse. Formularen til ansøgning om tilladelse skal også bruges i de tilfælde, hvor der er krav om underretning, hvis virksomheden ikke er registreret hos Sundhedsstyrelsen i forvejen.

Vejledning til underretning og ansøgning om tilladelse vedr. strålingsgeneratorer

 

 Ansøgning om tilladelse til brug af strålingsgenerator

Registrering

Du kan bruge denne formular, hvis du skal registrere en ny strålingsgenerator. Der bruges én formular pr. strålingsgenerator. Der er mulighed for, på samme formular, samtidigt at afmelde én strålingsgenerator. Hvis flere strålingsgeneratorer skal afmeldes, skal dette foregå via mail til Sundhedsstyrelsen.

Vejledning om registrering af strålingsgeneratorer 

Registrering af ny strålingsgenerator

Virksomheder, der sælger strålingsgeneratorer (sælgervirksomhed), kan have ønske om at låne en strålingsgenerator (udlånsapparat) ud til en kunde (lånervirksomhed med lånerafdeling) i et kortere tidsrum, inden der tages en beslutning om køb af tilsvarende model. Hvis sælgervirksomhed ønsker at betale det årlige gebyr for sine udlåns-strålingsgeneratorer, skal de registreres på sælgervirksomhedens afdeling. 

Vejledning til registrering af strålingsgeneratorer til udlån

Flytning

Hvis en strålingsgenerator flyttes til nyt anlæg eller ny adresse, skal dette registreres hos Sundhedsstyrelsen. Der bruges en formular pr. flyttet strålingsgenerator. Der er mulighed for samtidigt at afmelde én strålingsgenerator.

Vejledning om registrering af strålingsgeneratorer 

Flyt strålingsgenerator

Afmelding

Afmelding af en eksisterende strålingsgenerator kræver ikke udfyldelse af registreringsformular, men skal meddeles til Sundhedsstyrelsen skriftligt med oplysning om strålingsgeneratorens SST-ID. Et SST-id er et entydigt nummer til identifikation i Sundhedsstyrelsens register for strålekilder, som udstedes af Sundhedsstyrelsen i forbindelse med registrering.

Indsendelse af formular

Webformularerne kan udfyldes delvist og gemmes. Dette gøres ved tryk på knappen ”Gem” i bunden af skemaet. Derefter sendes automatisk et link til den delvist udfyldte formular til den e-mailadresse, der er angivet for den ”Formularansvarlige”.

Webformularerne sendes først til Sundhedsstyrelsen, når der trykkes på knappen ”Send” i bunden af formularen.

Bemærk at skal der vedhæftes filer til formularen, skal der trykkes på knappen ”Gem” før der vælges ”Send”.
Opdateret 16 MAR 2020