xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Vi har rundet den første million – og i de kommende uger bliver endnu flere inviteret til vaccination

Vaccinationsindsatsen mod COVID-19 skrider hurtigt fremad, og i løbet af de næste to uger kan de yngste årgange i gruppen af 65-74-årige regne med at få deres invitation til at begynde et vaccinationsforløb.

16 APR 2021

I denne uge rundede vi en markant milepæl i vaccinationsindsatsen. Nu har over én million mennesker modtaget første stik.

”Det er en virkelig glædelig nyhed. Jeg er glad for, at vi er kommet så godt i gang med at vaccinere alle i aldersgrupperne over 65 år, og at vi dermed tager et stort og vigtigt skridt i vaccinationsindsatsen,” siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Både Sundhedsstyrelsen, regionerne og alle, der er involveret i indsatsen, arbejder hele tiden på at gøre den mere effektiv, og det gælder også udnyttelsen af de vaccinedoser, vi får til landet. Regionerne har nu oparbejdet en del erfaringer ude på vaccinationscentrene, og i dag er de i stand til at trække flere doser ud af de hætteglas med vacciner, vi modtager fra BioNTech/Pfizer, end det var muligt i starten. Det betyder, at vi har flere doser at gøre godt med og dermed kan invitere flere borgere til vaccination hurtigere.

”Det er fantastisk at opleve den effektivitet og professionalisme som personalet hver dag udviser ude på vaccinationscentrene. Vi så det meget tydeligt først på ugen ved generalprøven, hvor over 100.000 blev vaccineret over hele landet, stort set uden problemer. Og nu får vi, i kraft af det dygtige personale, ydermere nærmest foræret ekstra vacciner,” siger Søren Brostrøm.

Derudover har vi besluttet at forlænge perioden mellem første og anden dosis Cormirnaty fra BioNTech/Pfizer og vaccinen fra Moderna. Det betyder, at man vil kunne bestille en tid til sin anden dosis, der ligger en uges tid eller 2 senere end hidtil. Det er muligt at gøre indenfor det anbefalede, og er mest en praktisk foranstaltning. Det er lige så godt for den enkelte og har den fordel, at vi kan strække doserne længere og at vi hurtigere kan få flere førstegangsvaccineret og dermed øge immuniteten i befolkningen.

Brev til regionerne

Vaccinationskalenderen

Opdateret 22. april 2021: Manchet opdateret ift. vaccinationsgruppe 9